Diari La Veu del País Valencià
El Consell renuncia a un col•legi després de gastar 120.000 euros
EFE / València

El regidor socialista Vicent Sarrià ha denunciat hui que la Generalitat ha renunciat a una llicència concedida el 2010 per a l’ampliació i reforma del Col·legi Públic Jaume I del barri d’Aiora, en la ciutat de València, pel projecte de la qual havia pagat 120.000 euros l’any 2008.

En un comunicat, Sarrià ha assegurat que són ja 24 els projectes als quals renuncia la Generalitat amb una inversió superior als 80 milions d’euros.

Segons les mateixes fonts, fa uns dies, es va renunciar a la llicència sol·licitada el 2007 per a construir 61 habitatges de promoció pública (VPP) en l’àmbit de la ZAL del sud de Natzaret, i ara s’abandona un projecte educatiu per a reformar i ampliar un col·legi, les instal·lacions del qual han quedat obsoletes.

Sarrià ha indicat que el primer pas consistia en l’enderrocament de l’habitatge del conserge i d’altres edificis d’una planta per a posteriorment dur a terme el projecte d’ampliació amb noves aules i reforma de la resta de l’edifici.

Ha destacat que aquesta renúncia a construir col·legis se sume a altres ja anunciades a la ciutat de València com els col·legis 102 en Benicalap, 103 en l’avinguda França, l’ampliació de l’Institut de Benimàmet i Jordi Sant Jordi, o l’Escola oficial d’idiomes.

El regidor socialista ha agregat que la Generalitat ha renunciat també a realitzar rehabilitacions a Ciutat Vella i ha paralitzat l’únic edifici de Sociòpolis, en el qual s’anaven a construir 184 VPP.

En l’àmbit sanitari està paralitzada, segons l’edil del PSPV, l’ampliació de les urgències de l’hospital Arnau de Vilanova i de la secció de reanimació del Clínic.

Segons Sarrià, l’alcaldessa, Rita Barberá, “no pot mirar a un altre costat i permetre aquest tracte vergonyós de la Generalitat cap a la ciutat, que està impedint la creació d’activitat econòmica i ocupació, mentre l’atur puja cada dia i s’agreuja el sofriment de les famílies”.

Comparteix

Icona de pantalla completa