Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida reclama la creació d’un Pla Autonòmic de l’Alzheimer
El grup parlamentari d’esquerres ha presentat una Proposició No de Llei en Les Corts, en què insta el Consell a establir una sèrie de mesures per actuar davant aquesta malaltia. La proposta inclou, entre altres actuacions, la creació d’una Unitat de diagnòstic precoç de demència, l’elaboració d’un Pla autonòmic de l’Alzheimer, la regulació dels centres de Respir, així com la implantació de l’atenció geriàtrica en atenció primària als centres de salut.

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, recorda que al voltant del 10% de les persones majors de 70 anys té problemes significatius de memòria “i al voltant de la meitat d’aquestos són causats per la malaltia d’Alzheimer. El nombre de persones amb aquesta malaltia es duplica cada dècada després dels 70 anys”.

Albiol considera que cal un esforç “més gran, més compromés de l’administració per a tractar aquesta malaltia que afecta molts valencians i valencianes i també els seus familiars”, subratlla.

La parlamentària ha mostrat el seu desig que aquesta Proposició No de Llei “compte amb el recolzament de tots els grups i puguem treballar de valent per combatre i actuar davant l’Alzheimer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa