Diari La Veu del País Valencià
Puig reivindica els alcaldes socialistes davant la paràlisi del Consell
EFE / País Valencià

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha reivindicat el “paper dels alcaldes socialistes davant una Generalitat Valenciana desapareguda i paralitzada” en uns moments de crisi econòmica.

En un comunicat, Puig ha demanat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que “pense d’una vegada per sempre en les persones i impulse mesures per a protegir als més febles i ajudar a aquells que pitjor ho estan passant” com van fer ahir els alcaldes socialistes a Benidorm.

El dirigent socialista ha fet referència a les iniciatives impulsades pels governs locals del PSPV que es van comprometre, en unes jornades celebrades a Benidorm, a “garantir aquest estiu el menjador escolar perquè cap xiquet o xiqueta valencià es quede sense menjar per les dificultats econòmiques que estan passant algunes famílies”.

A més, els alcaldes socialistes també van aprovar mesures per a “que cap persona major es quede sense el servei de teleassistència, per a fomentar l’ocupació a través de plans especials d’emergència sufragats amb el superàvit dels comptes locals o per a ajudar els afectats pels desnonaments amb l’engegada d’oficines d’atenció ciutadana”.

Puig ha fet aquestes declaracions després d’assistir a l’acte de celebració del segon aniversari del govern socialista a Mislata, on ha donat suport a l’alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa.

Ha destacat que “els governs locals socialistes, com el de Mislata, tenen clares les seues prioritats i estan donant resposta als problemes fonamentals dels ciutadans com l’ocupació o el benestar social”, ja que, segons ha assenyalat, des del PSPV “aspirem a una societat decent en la qual ningú es quede al marge”.

Ha lamentat que “davant la paràlisi del Consell del PP i de Fabra, la Comunitat segueix en una situació d’emergència preocupant amb un 30% d’atur, un 30% de deute i un 30% d’exclusió social”.

Comparteix

Icona de pantalla completa