Diari La Veu del País Valencià
Llíria celebra les seues festes més populars i participatives
Llíria celebra les seues festes patronals en honor a Sant Miquel

Enguany com a novetat se celebrarà el primer sopar popular amb embotit tradicional de Llíria

Llíria, 16 set. 2013.- Fira i Festes de Sant Miquel 2013 s’inaugurarà dijous que ve de setembre amb la Fira Agroalimentària i Comercial ‘A mos va calar. Productes de Llíria’ i la visita de les autoritats als carrers participants en el XXIII Concurs de Carrers Guarnides de Llíria.

El regidor de Cultura, Educació i Festes, Salvador Oliver, ha destacat que “estas festes s’han organitzat amb molta il·lusió perquè nostres veïns disfruten de totes i cada una de les celebracions patronales” i ha afegit que “con treball i interés s’ha aconseguit fer més amb menys, sent unes festes confeccionades d’acord amb la situació econòmica actual”.

Salvador Oliver hi ha assenyalat que “en els últims anys hem abaixat el pressupost de festes, reduint-ho a una quarta part, encara que a pesar d’això els ciutadans de Llíria disfrutaran d’unes festes molt dignes, amb una programació variada i amb un fort caràcter local”.

De la mateixa manera, l’edil ha destacat que “el Ajuntament de Llíria continua apostant fermament pel manteniment de les nostres tradicions, amb la important presència de les entitats locals en els actes preparats, als que vull invitar a tots a participar activament”.

Un dels actes més destacats serà l’atorgament de les distincions honorífiques de l’Ajuntament de Llíria de l’any 2013, que recauen en Josep M. Jordà i Galduf, Mónica Merenciano Herrero i la Banda Musical UDP Llíria-Camp de Túria-Serranos.

Concerts de les bandes locals

Com és habitual, un dels principals esdeveniments serà el tradicional Concert de les Bandes en què cada any actuen les prestigioses societats musicals de la localitat, la Banda Primitiva i la Unió Musical. En este acte serà homenatjat el compositor valencià Francisco Zacarés Fort.

Igualment, actuaran al llarg de la setmana festiva l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez”, l’Orquestra de Plectre ”El Micalet” i la Banda Musical UDP. Un altre acte habitual és la nit de folklore amb les actuacions de la Casa d’Andalusia i el Grup de Danses “El Tossal”. També se celebrarà la gala ‘És Dansa’ organitzat per l’Escola Municipal de Dansa.

D’altra banda, la programació comptarà també amb els espectacles musicals ‘Dancing Les Vegas’ i el grup ‘Il Bello Canto’, i l’obra teatral d’Antonio Paso i Ricardo González del Toro ‘Soltero i només en la vida’ amb Alcocer@mics, la recaptació de la qual estarà destinada a la Junta Local de Llíria de la Lluita contra el Càncer.

Festa de l’embotit tradicional

Enguany com a novetat se celebrarà el primer sopar popular amb embotit tradicional de Llíria, que tindrà lloc en la Plaça Major. D’esta manera, este esdeveniment contribuirà a mostrar l’atractiu culinari de la localitat.

De la resta d’actes festius cal destacar el sopar per a la gent major amb la participació de prop de 2.000 persones o les exposicions d’AULL, artistes de Llíria, i de l’Escola d’Adults de Llíria.

Els més jóvens disfrutaran d’una nova edició del Concurs d’art urbà GraffitArt 2013. A més, podran ballar al ritme de la millor música els dissabtes a la nit amb la disc-mòbil a càrrec de “Don Pol Eventos” i amb l’espectacular MACROTRAIDISC.

Els actes religiosos s’iniciaran amb la Baixà de la imatge de Sant Miquel el dia 28, un dels moments més emotius de les festes. El 29 de setembre, dia de la Festa Major, tindrà lloc la solemne processó i el diumenge 30 se celebrarà la Pujà de Sant Miquel al seu Real Monestir.

En el mes d’octubre es posarà el tancament a les festes patronals de Llíria amb la celebració, entre el dia 3 i el 13, de l’onzena edició de la Setmana Taurina.

Comparteix

Icona de pantalla completa