Diari La Veu del País Valencià
Palma no s’aclarix com a Regidor d’Hisenda de Paterna
COMPROMÍS: “PALMA NO S’ACLARIX COM A REGIDOR D’HISENDA I HA D’ANAR-SE’N JA”

La formació recorda que el dèficit en 2011 no era de 13 milions d’euros i que el superávit tampoc va ser de set milions en 2012, segons l’informe d’Intervenció

El regidor de Compromís en Paterna, Emili Mira, assenyala que “Manuel Palma no té clars els comptes municipals des que ell és el cap de l’àrea d’Hisenda. Fa dos dies es vanagloriava en una entrevista que el consistori tenia un déficit de 13 milions en 2011. Però si mirem les dades de la liquidació d’eixe any, aquesta falsedat se li desmunta, ja que la xifra real era de 55.447, 30 euros. Palma no s’entera de les xifres del seu propi departament. Perquè si el dèficit haguera sigut de 13 milions, seria la trista herència de la seua predecessora, Sara Álvaro. Així que si Palma no s’aclara en la seua tasca com a regidor d’Hisenda, ha d’anar-se’n ja”.

“Front a aquestes dades es vanagloria del superàvit de l’any passat de set milions d’euros, quan la contabilitat demostra que només és de 5.900.000 euros. Superàvit que és una obligació imposada pel Pla d’Ajust municipal per a equilibrar els comptes. I que no és mai una qüestió meritòria sino obligatòria”.

Segons Emili Mira, “quan Palma es va incorporar com a regidor el 2011, el pressupost ja estava en marxa, ja que era el que s’havia encetat en la legislatura que terminava abans de les eleccions municipals de 2011. I eren uns comptes que havia fet la seua predecessora en el càrrec”.

A més a més, “Palma presumix d’haver aplicat criteris empresarials al funcionament econòmic de l’Ajuntament i no dubta en dir que ell ha fet allò que fa qualsevol empresa, que és reduir despesa. I es posa una medalla com si el mèrit fóra d’ell. Res més lluny de la realitat perquè les úniques retallades varen ser en el capítol de despeses de personal: per una banda l’ordre del Ministeri d’Hisenda de no pagar l’extra de Nadal i una rebaixa salarial anterior; i l’acomiadament de personal interí en 2011. Reducció de personal que ha deixat tremolant-se l’àrea de serveis socials i la policia local. Queda clar, per tant, que ambdós casos són aliens a la seua gestió”.

“I ja és de traca que també diga que el proper any baixarà els impostos per tota la bona gestió económica del PP. Això és tenir la cara molt dura, després d’estrangular les economies familiars de Paterna amb la pujada de l’IBI tan brutal que s’ha patit al municipi. I no s’ha atrevit a dir que la pressió ciutadana ha estat la clau per a aturar aquesta pujada dels tributs. Eixa és la raó vertadera que l’any que vé no pugen més els impostos: la força i la veu de la ciutadania de Paterna protestant contra el govern municipal del PP”.

Però a més, “ara diu Palma que els baixaran. Doncs bé que també diga que podran fer-ho perquè han tallat amb la destral en tots els serveis, sobre tot en les partides destinades a fins socials. Un detall que sembla se li ha oblidat intencionadament”.

En quant als resultats de 2012 dels quals també presumix el regidor d’Hisenda, “són conseqüència de duplicar el deute municipal amb els bancs, la qual cosa obliga a pagar interessos per valor de més de 10 milions d’euros, i que situa l’índex per a poder demanar préstecs en el 101%, sense comptar ni Gespa ni Sumpa. Dades que venen reflectides a l’informe de l’Interventor de la liquidació de 2012”.

“Des de Compromís tenim claríssim que hi ha altres maneres de dur a terme la gestió económica de l’Ajuntament de Paterna. Des que ha començat aquesta legislatura, sempre hem presentat els nostres comptes municipals alternatius als del PP, on els objectius són reduir la pressió fiscal sobre la ciutadania i augmentar la despesa social retallant de partides que no són tan necessàries, com ara les encomanes de màrquetin a Gespa. Però el PP no vol sentir ni parlar-ne de les opcions econòmiques amb trellat per al poble de Paterna, mentre van carregant-se la viabilitat económica del municipi”.

“Finalment recordar-li al Sr. Palma que les seues empreses presentaren resultats negatius el 2010 i 2011, després d’haver acomiadat a més de la mitat de la plantilla. Així que està clar que on el necessiten és allí”, conclou Emili Mira.

Compromís en Paterna

Comparteix

Icona de pantalla completa