Diari La Veu del País Valencià
20 Premis Nobel reunits a València alerten de la necessitat de reciclar
Europa Press / València

Per als membres d’aquests jurats, que es reuneixen per a premiar els millors investigadors, “cada vegada és més necessari el reciclatge”. Aquesta advertència l’han realitzada durant l’acte d’inauguració, que ha tingut lloc aquest dilluns al saló del Tron del Convent de Sant Domènec de l’Antiga Capitania, previ a les reunions i deliberació dels sis jurats que decidiran sobre els pròxims guardonats amb el Premi Rei Jaime I.

Aquests premis celebren el seu 25é aniversari amb la participació de 20 Premis Nobel entre el jurat, que està compost per 90 persones i que durant els pròxims dos dies deliberaran sobre els 200 candidats que s’han presentat a aquests guardons, dotats amb 100.000 euros.

Tots ells decidiran qui seran els nous guardonats en 2013 en Investigació Bàsica, Investigació Mèdica (Gasmedi-Air Liquide), Economia (Autoritat Portuària de València, Compromís Social Bancaixa, Consell de Cambres de Comerç valencià, Fira València, Fundació La Caixa i Enagas); Protecció del Medi Ambient (Fundació Iberdrola); Noves Tecnologies (Ajuntament de València) i el dedicat a l’Emprenedor (Mercadona, EDEM i AVE).

Els candidats poden ser proposats per investigadors, universitats, Reals Acadèmies, col·legis professionals, hospitals, empreses, fundacions i persones que la Fundació convide. Per aquesta raó cap candidat pot presentar-se a aquest guardó per pròpia iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa