Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana 15 anys de presó per a Blasco
EFE / Europa Press / València

Així ho planteja el PSPV, personat com a acusació en la causa que investiga el suposat frau en les subvencions de la Generalitat per a la cooperació internacional entre 2008 i 2011, en el seu escrit de conclusions al Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) sobre una de les dues peces del cas.

La peça sobre la qual ha conclòs la instrucció es refereix a les subvencions que la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania va concedir a la Fundació Cyes, per un import d’1,8 milions d’euros, per a projectes a Nicaragua, on solament van arribar 43.000 euros, mentre que la resta es va destinar a societats del suposat capitost de la trama, l’empresari César Augusto Tauroni.

Per a l’empresari Tauroni, el PSPV demana 15 anys de presó i una indemnització de 5 milions d’euros, mentre que per a Tina Sanjuán, exsecretària general d’Administració de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania, sol·licita les mateixes penes que per a Blasco, i per a Marcial López, que va ser president de la Fundació Cultural i d’Estudis Socials (Cyes), una multa de 5 milions d’euros.

En roda de premsa, la presidenta del grup socialista, Ana Barceló, ha manifestat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, no ha d’esperar “ni un segon més per a expulsar Blasco del grup popular en Les Corts Valencianes i l’ha instat a prendre una decisió i demostrar que té capacitat per a imposar la seua decisió”.

El pare del xiquet adoptat demana 13 anys de presó per a Blasco i Tauroni per presumpte frau a ONG

José Antonio Penadés, pare de l’únic xiquet haitià adoptat al País Valencià, i acusació popular al ‘cas Cooperació’, sol·licita una pena de 13 anys de presó per al diputat del PP i exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco, i l’empresari, actualment a la presó, Augusto César Tauroni, pel presumpte frau en la concessió d’ajudes per part de l’extinta Conselleria de Solidaritat a la Fundació Cyes.

Les acusacions personades en el procediment -Fiscalia, PSPV, el pare del xiquet adoptat, la Coordinadora Valenciana d’ONGD i Advocacia de la Generalitat- tenien de termini fins a aquest mateix dilluns per a presentar els seus escrits de qualificació en el tribunal valencià.

En el seu escrit, Penadés sol·licita per a Rafael Blasco una pena de 13 anys de presó pels delictes de tràfic d’influències, prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat documental; a més d’una inhabilitació per a feina o càrrec públic d’entre 10 i 15 anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa