Diari La Veu del País Valencià
Iniciativa Animalista critica la manipulació tauricida del PP
Iniciativa Animalista celebra que la primera manifestació tauricida, feta a Castelló de la Plana el diumenge, 15 de febrer, s’haja desenvolupat sense incidents remarcables. Celebrem que el negoci de la tortura i linxament de bous s’haja vist en la necessitat de mobilitzar-se per a defensar la seua continuïtat a base de subvencions milionàries de totes les administracions, la gran majoria d’elles ocultades a l’opinió pública.

Ho celebrem perquè és un indici que la nostra societat avança cap a l’abolició, que no vol que tots aquests recursos públics es malbaraten d’aquesta forma, per a sostindre una de les pitjors formes de tortura animal feta espectacle que han arribat al segle XXI.

Segons les valoracions més optimistes, la participació va ser de les 10.000 persones. La Policia Local n’ha donat una xifra de 6.000. També celebrem que el suport institucional, la publicitat gratuïta permanent i les “facilitats habituals” a les quals aquest negoci està acostumat, juntament amb l’arribada d’autobusos de tot arreu, haja servit per mostrar la seua capacitat màxima de mobilització. Ara és l’hora d’esbrinar quants d’aquests autobusos s’han pagat amb recursos públics i d’exigir les corresponents responsabilitats.

El PP, per la seua banda, s’ha tornat a reivindicar com al partit del negoci taurí, i l’organització de la manifestació li ha donat la raó explícitament. També queda clar, per tant, que el món tauricida s’adhereix a la desesperada al partit de la corrupció i de les retallades, el que li promet continuïtat en eixe ús fosc i antidemocràtic dels recursos públics de què depenen. Això fa que encara siga més trista l’actuació com a comparses d’alguna gent del PSOE i Compromís que s’han retratat davant la ciutadania amb aquest intent d’esgarrapar vots fent la política del PP.

Rebutgem l’actitud de l’Hospital Provincial de Castelló que ha facilitat “tarifa plana” al seu pàrquing “en suport a la manifestació”. És lamentable que s’hagen ocupat d’aquesta forma unes places que poden ser necessitades per les persones pacients, treballadores, familiars, etc. També és un indicador que es pot fer de la mateixa forma amb aquestes persones i amb més raó. A partir d’ara, haurien de gaudir de tarifes testimonials per a fer ús del pàrquing o, en cas contrari, estarien sent víctimes d’un inadmissible greuge en comparació a persones que s’han manifestat a favor de la tortura i linxament de bous i que s’han queixat de “patir discriminació”.

Des d’Iniciativa Animalista, veiem encara més proper el triomf d’una festa sense tortura, de totes i de tots, i ens continuarem mobilitzant per a aquest objectiu i per la defensa dels drets dels animals.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa