Diari La Veu del País Valencià
EU insta el Consell a atendre la petició del Síndic i pagar les beques de llibres
La síndica d’EUPV i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, ha assenyalat que la resposta del Síndic de Greuges a diverses famílies que han denunciat el retard d’un any en el pagament de les beques per a llibres de text, “constata l’absolut desastre de les arques valencianes i la nul·la prioritat que dóna el Consell a aquestos assumptes. Exigim que atenga els pagaments d’immediat i que les conselleries deixen de passar-se la pilota del retard -la d’Educació a la d’Hisenda- com sembla que fan des de fa un temps per no assumir la responsabilitat de no pagar les ajudes”, critica.

Sanz descriu que el pronunciament de la sindicatura “és la constatació de com està funcionant el Consell: deixant aparcades les conseqüències dramàtiques que estan patint moltes famílies que no poden suportar retards en el pagament d’ajudes, siguen de beques o de qualsevol altra cosa”.

Esquerra Unida recorda la situació preocupant que viuen molts alumnes, “els quals estan anant a classe sense llibres i el professorat funciona amb fotocòpies. En no atendre els pagaments, sembla que la consellera Català considera que aquesta és la millor manera de garantir la qualitat educativa i l’èxit escolar”, lamenta.

Sanz exigeix que el Consell “atenga les peticions de la Sindicatura de Greuges al més prompte possible i formalitze un calendari de pagaments immediat per a resoldre aquesta situació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa