Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat demana 11 anys de presó per a Blasco (PP) i Anticorrupció 14
Europa Press / RedactaVeu / València

Rafael Blasco fa trenta anys que exerceix el poder. Ha estat amb quatre dels cinc presidents de la Generalitat. Per açò, hui ha rebut un dur colp. L’Advocacia de la Generalitat sol·licita una pena d’11 anys i mig de presó per al diputat del PP i exconseller, per presumptes delictes de malversació, prevaricació, tràfic d’influències i falsedat documental, en la peça del ‘cas Cooperació’ relativa a les ajudes a la Fundació Cyes, segons consta en el seu escrit de qualificació provisional.

Aquesta part va presentar el seu escrit aquest dilluns -encara que no ha transcendit fins a hui- en el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ), on s’instrueix el ‘cas Cooperació’, que consta de dues peces: la primera, en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en la concessió de subvencions per part de l’extinta Conselleria de Solidaritat a la Fundació Cyes; i la segona, relativa al suposat desviament de fons en favor de la trama entre 2009 i 2011.

La Fiscalia demana 14 anys de presó per a Blasco

D’altra banda, la Fiscalia Anticorrupció de València sol·licita 14 anys de presó i 33 d’inhabilitació per a Rafael Blasco, per presumptes delictes de malversació, prevaricació, tràfic d’influències i falsedat en document públic, en la peça del ‘cas Cooperació’ relativa a les ajudes a la Fundació Cyes, segons consta en l’escrit de qualificació provisional.

El ministeri públic, igual que la resta de les acusacions -PSPV, Advocacia de la Generalitat, Coordinadora Valenciana d’ONGD (CVONGD) i el pare del xiquet adoptat-, va presentar el seu escrit de qualificació el passat dilluns.

Comparteix

Icona de pantalla completa