Diari La Veu del País Valencià
Rus prefereix embargar que buscar solucions
Rus prefereix embargar els comptes corrents a buscar solucions per aquells que no poden pagar els impostos

Cerdà (PSPV): “el deute generat pel govern del PP provoca esta actuació extrema que no té cap sensibilitat amb les persones més necessitades”

El PSPV de Xàtiva denuncia que des del mes de setembre els veïns de la ciutat que no han pogut pagar a temps els impostos municipals estan patint l’embargament dels seus comptes corrents. La mesura, que executa la Diputació de València que presideix el propi alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, “és absolutament insensible, perquè la gran majoria dels afectats són les persones que estan passant-ho pitjor en esta crisi”, afirma el portaveu socialista, Roger Cerdà.

El regidor denuncia també que esta situació “excessiva i extrema” és produeix “perquè el govern municipal de Rus ha arribat al límit, ofegat pel deute que ha generat al llarg de 18 anys de mala gestió i necessita obtindre diners de la forma que siga”. Cerdà critica que l’alcalde “no busca solucions que ajuden als veïns de Xàtiva, sols mira per salvar els desastres de govern que ha produït amb un afany recaptatori desesperat”. Però a més el líder del PSPV recorda que “esta situació es produeix sent Xàtiva una de les ciutats valencianes amb més pressió fiscal”, i que recorda que “continua en escalada perquè ara el PP vol aprovar un augment de l’impost de la Contribució del 7%, esprement encara més als ciutadans”.

Per una altra banda Roger Cerdà recorda que “estos impagaments suposen a més un recàrrec del 5% de l’import, diners que es queda la Diputació de València”, ja que esta és una part de l’acord al que es va arribar amb la institució provincial en cedir-li la tasca de la recaptació d’impostos, i amb això “pretén llavar-se les mans, fent com que no és responsabilitat seua”.

Indica el portaveu del PSPV que esta situació es produeix, a més de pel deute generat, “perquè no sap aturar les despeses desbocades del seu govern, es gasten els diners públics a mans plenes i sols reaccionen recaptant més i més”. Així finalment Roger Cerdà afirma que “el que Xàtiva necessita és un nou govern que comprenga als seus veïns i siga sensible amb ells, que sàpia gastar-se els diners públics sense luxes ni malbarataments, i que no pense com a única solució tirar sempre mà a la butxaca del treballador per continuar el descontrol”.

Comparteix

Icona de pantalla completa