RedactaVeu / València

L’acte, que ha tingut lloc en el mateix parc, ha coincidit amb la presentació d’un nou lèxic en valencià dedicat al món animal i en concret a la fauna africana, editat en col·laboració amb l’empresa Rain Forest Valencia.

El lèxic, segons ha explicat l’acadèmic Josep Lluís Doménech, arreplega prop de cinquanta noms d’animals en valencià, però també en cinc llengües més: castellà, anglés, francés, alemany i italià. El tiratge inicial de fullets ha sigut de 45.000 exemplars, els quals seran repartits a partir d’ara a les persones que visiten el parc.

La presentació s’ha completat amb la firma d’un acord de col·laboració entre el president de l’AVL, Ramon Ferrer, i el president de Rain Forest Valencia, José Maldonado, atesa la funció educativa i d’oci que reuneix Bioparc, especialment en l’àmbit escolar i familiar.

Rain Forest, amb aquest acord amb l’AVL, manifesta la voluntat clara de fomentar i reforçar l’ús del valencià dins de les seus instal·lacions en aspectes com la senyalètica, els tallers infantils, les visites guiades, els fulls informatius o la publicitat de les activitats del parc.

Bioparc en valencià

“La nostra filosofia és compartir l’estima per la natura i el món animal amb la cultura dels valencians, en aquest cas la llengua”, ha declarat el president de Bioparc, José Maldonado.

També el director de les instal·lacions, Luis Ángel Martínez, s’ha referit a la gran quantitat de grups escolars i de persones que cada dia visiten el parc zoològic i que a partir d’ara comptaran amb un nou element d’informació com és el lèxic de la fauna africana. “Cada dia rebem unes nou-centes visites i l’any passat superàrem les cinc-centes mil”.

Per la seua banda, la institució normativa es compromet a donar suport i assessorament lingüístic a la societat Bioparc València per a dur a terme totes aquestes actuacions i les iniciatives d’interés comú, com ha sigut el cas de la redacció i difusió del Lèxic referent als animals.

Comparteix

Icona de pantalla completa