Diari La Veu del País Valencià
Pretenen obrir Gran Túria diumenges i festius
En el darrer ple municipal, celebrat el passat dijous 26 de setembre, el regidor de Compromís per Xirivella, Ricard Barberà, va tornar a interessar-se sobre la possibilitat que el centre comercial Gran Túria òbriga tots el diumenges i festius, després de les últimes declaracions del president de la Generalitat en què anunciava que la llibertat d’horaris per als centres comercials seria decisió dels alcaldes.

Durant el ple, el portaveu de Compromís va demanar a l’alcalde de Xirivella que diga clarament si facilitarà l’obertura de Gran Túria en dies festius. “No es tracta només de defendre el xicotet comerç –diu Ricard Barberà–, que amb la crisi ho està passat molt malament i que és molt necessari. També cal pensar en els treballadors i treballadores dels centres comercials, que cada dia ho tenen més difícil per a formar-se o conciliar la vida laboral i familiar, amb jornades laborals inacabables, mobilitat geogràfica imposada i torns impossibles”.

La resposta d’Enrique Ortí no pogué ser més decepcionant, per no dir cínica: “Jo també he anat a treballar els diumenges a l’horta.” En opinió de Barberà, “és lamentable que l’alcalde recórrega als tòpics per tractar una qüestió tan delicada. Amb el seu comentari Ortí es burla de molts treballadors i treballadores que no poden veure els seus fills més que unes poques hores a la setmana. Els del PP no diuen que són tan defensors de la família? Doncs que ho demostren”.

En opinió de Barberà, l’alcalde de Xirivella, abans de prendre qualsevol decisió, hauria de reunir-se amb totes les parts implicades: “No pot ser que Ortí només es reunisca amb els que li fan cartells, també ha de reunir-se amb els xicotets comerciants i amb els treballadors i treballadores del centre comercial.

Compromís per Xirivella

Comparteix

Icona de pantalla completa