Diari La Veu del País Valencià
Blasco (PP) s’aferra a l’escó ‘perquè va aconseguir 1.200.000 vots’
ACN / València

Blasco ha atès als mitjans als passadissos de l’hemicicle valencià després d’assistir al ple i ha reiterat la seva innocència assenyalant que la seva presència al grup parlamentari està avalada “per haver-me presentat en una llista que va aconseguir 1,2 milions de vots”. El diputat ha afegit que aquesta presència “no la pot treure ningú perquè seria anar contra l’estat de dret”.

L’exconseller de Solidaritat Rafael Blasco està imputat en una presumpta trama de desviament de fons destinats al Tercer Món des de la conselleria que ell va dirigir. La jutgessa l’imputa diversos delictes de tràfic d’influències, prevaricació, falsedat documental i malversació.

Rafael Blasco també ha assenyalat que pel moment no s’ha obert judici oral contra ell i que si això es produeix “valoraré la decisió i faré el millor per al meu partit i per a la meua funció com a diputat” però ha advertit que no farà “res que vaja contra la meua dignitat personal o pose en dubte la representació democràtica que tinc”.

A la pregunta sobre la seua decisió en cas que el president valencià Alberto Fabra li demanés que abandonés el grup del PP, el diputat ha dit que “aquesta hipòtesi no s’ha donat”, tot reiterant que no s’ha obert un judici oral. Blasco però ha remarcat que arribat el moment reflexionarà sobre la situació, “no generaré cap problema, al contrari, i facilitaré qualsevol cosa que estigua al servei dels interessos que defensa el PP i el govern de la Generalitat Valenciana”.

L’exconseller ha recordat que ha format part de gairebé tots els governs de la Generalitat Valenciana, ha dit que n’estava orgullós i que ha contribuït ‘de manera modesta’ a les victòries del PP. Blasco també ha dit que la seua adhesió a les polítiques del PP “s’ha de contrastar amb la meua dignitat i el meu dret constitucional a la presumpció d’innocència”.

Sobre la petició d’11 anys de presó per part de l’Advocacia de la Generalitat Valenciana, Rafael Blasco ha dit que aquest organisme “ha complert la seua obligació, jo no m’he plantejat convèncer ningú, han fet el seu paper com han estimat oportú i expressa la seua autonomia, i això s’ha de contrastar amb l’argument de les defenses i amb defensar-me jo, en un estat de dret s’ha de procurar la presumpció d’innocència i un judici just”.

Blasco ha assegurat que afronta el moment amb “tranquil·litat, serenitat, la consciència tranquil·la i la convicció que sempre he actuat conforme a la llei i en defensa dels interessos dels valencians”.

Marina Albiol (EU): “Les declaracions de Blasco són lamentables”

“S’ha de distingir entre allò que és el procés judicial i les responsabilitats polítiques; i en aquestos moments toca que Blasco assumisca aquestes responsabilitats polítiques i abandone immediatament les Corts Valencianes. I si ell no les abandona, el que ha de fer el president Fabra és expulsar-lo del grup parlamentari”, assenyala.

Al diputats i diputades d’EUPV ens dona vergonya estar compartint hemicicle amb el senyor Blasco. Hui és un dia molt negre per a la democràcia al País Valencià, perquè Blasco continua assegut a l’escó. I la veritat és que aquestes Corts s’hagen convertit en un escut del grup parlamentari al PP, demostra la baixesa moral del propi Blasco, però també i sobretot d’aquell que està permetent que Blasco continue sent diputat del PP, que no és altre que el president Fabra. És lamentable que tot açò s’haja covertit en una batalla de poder entre Fabra i Blasco per a vore qui guanya en aquesta partida”, conclou Albiol.

Comparteix

Icona de pantalla completa