Diari La Veu del País Valencià
Integració dels menors en risc gràcies al Salari Jove a Almussafes
A través d’aquesta iniciativa del Servef, els dos joves triats treballaran amb un contracte de pràctiques durant 6 mesos en l’IES i atenent a famílies.

Els seleccionats per a participar en la iniciativa Salari Jove del Servei Valencià d’Ocupació i Formació començaran la seua labor l’1 d’octubre i la finalitzaran el pròxim 31 de març. Durant aquest temps treballaran en el Programa d’Integració Socioeducativa de Menors en Risc, un projecte promogut per la Regidoria de Benestar Social en 2005 i que cerca lluitar contra l’absentisme escolar.

L’Ajuntament d’Almussafes segueix lluitant contra l’absentisme escolar i per la inclusió social dels xiquets i adolescents de la localitat. En 2005, el consistori municipal va impulsar el Programa d’Integració Socioeducativa de Menors en Risc pel qual ara, deu anys després, continua apostant de manera decidida com una eina fonamental per a eradicar l’abandó escolar i millorar el futur dels estudiants.

Aquest projecte segueix endavant gràcies al Salari Jove desenvolupat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació, el Servef, al que cada any s’acull Almussafes amb la finalitat de treballar aquest aspecte del camp educatiu i, a vegada, promocionar l’ocupació entre els joves recentment titulats.

Els requisits per a poder accedir a aquesta beca, gràcies a la qual dos joves treballaran amb un contracte de pràctiques durant sis mesos en l’Institut d’Educació Secundària i atenent a famílies en els seus domicilis i en el Centre d’Informació Juvenil, són disposar del títol d’alguna de les especialitats relacionades amb el programa, estar inscrit en el Servef com a aturat i ser menor de 30 anys.

Respecte als estudis sol•licitats, es buscaven dos tipus de perfils diferents: d’una banda persones amb el títol de psicòleg, psicopedagog o equivalent i, per una altra, persones graduades en Educació Social, Magisteri o amb formació similar.

Després de l’enviament per part del Servef de la llista amb les persones que reunien les condicions, el consistori va realitzar la baremació corresponent seguint els criteris establits en les bases, fruit de la qual s’ha obtingut ara la llista provisional d’admesos, que passarà a ser definitiva el pròxim divendres 18 de setembre si no es produeix cap reclamació que requerisca modificacions en l’acta de seleccionats.

L’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González, considera que “és vital seguir apostant per les polítiques que permeten millorar el futur dels més menuts, que són al final els més vulnerables, i eixa responsabilitat la van a assumir els dos joves de la nostra localitat elegits, els quals estan plenament capacitats i preparats per a desenvolupar-la amb èxit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa