Diari La Veu del País Valencià
Veïns de Paterna es queixen d’un vessament a un barranc que porta tres mesos en el mateix estat
RedactaVeu / Paterna

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que l’Ajuntament del municipi “continua fent gala de la màxima que ens va regalar el regidor Palma, qui va dir que quan es tinguen diners ja es pensarà en el medi ambient. Una frase que mostra la trista realitat que hi ha a Paterna amb les polítiques verdes: que no existeixen. I la prova d’això és un vessament d’aigües residuals, al Barranc d’En Dolça junt al poliesportiu K7, que porta tres mesos en la mateixa situació”.

Segons el regidor, “la brutícia que va escorrent-se per aquest paratge, amb un valor paisatgístic important i que ara volen soterrar amb la construcció d’un megacentre comercial i d’oci, es queda impune a causa de no haver cap vigilància, perquè ja fa temps que a Paterna no hi ha Unitat Mediambiental de Policia. I el que és pitjor és que pot estar així més temps encara”.

Ramón explica que “hem rebut queixes veïnals, hem fet visites durant tres mesos al Barranc d’En Dolça i res ha canviat. Per això hem presentat un requeriment adreçat tant a Alfonso Romero com a Lázaro Royo perquè es posen mans a l’obra i solucionen, al més prompte possible, un problema que pot afectar la salut pública, ja que per filtració, aquest vessament pot afectar la qualitat de les aigües subterrànies i, per tant, l’aigua de subministrament que ve dels aqüífers”.

Imatge del barranc el dia 2 de febrer de 2013 (Foto: Compromís)
Des de Compromís per Paterna “hem demanat a l’Ajuntament els informes sobre les actuacions realitzades, requerint que comunique urgentment a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) l’existència d’aquest vessament d’aigües residuals sense depurar”. Perquè la CHX “és qui ha de prendre les mesures correctives i sancionadores al titular del vessament, encara que el consistori és el responsable subsidiari, i ja hauria d’haver exercit les seues competències. Una vegada més, el pitjor risc per al medi ambient és la desídia de qui governa. Que s’ho aplique qui vulga, Ajuntament o Confederació”, conclou Juanma Ramón.

Comparteix

Icona de pantalla completa