Diari La Veu del País Valencià
El MARQ programa activitats d’estiu per als més joves
EFE / Alacant

El Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) ha programat per al pròxim període estival una àmplia programació cultural dedicada als més joves, amb propostes lúdiques i didàctiques, que es desenvoluparan des de l’1 de juliol fins al 23 d’agost. Així que a través d’aquesta iniciativa es difondrà el patrimoni arqueològic de les comarques del sud.

El calendari d’activitats contempla la realització de cursos setmanals que es duran a terme de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores, al centre cultural.

Destinada a xiquets d’entre 6 i 14 anys, aquesta proposta els permetrà conèixer la col·lecció permanent del MARQ i descobrir l’arqueologia de les comarques del sud des de la Prehistòria fins a l’època moderna. Així mateix, els participants podran contemplar els continguts de la nova exposició internacional ‘El regne de la Sal. 7.000 anys d’història de Hallstatt’.

La mostra, que s’inaugurarà a mitjan mes de juny, acosta al públic els secrets de la cultura Hallstatt, un període que comprén la transició entre l’Edat del Bronze i la del Ferro i que es va desenvolupar en una zona localitzada al nord d’Àustria.

Una altra de les opcions que ofereix el programa d’activitats estivals del MARQ és la visita guiada als jaciments arqueològics del Tossal de Manises, a la ciutat romana de Lucentum, o la Illeta dels Banyets, al Campello.

El diputat de Cultura, Juan Bautista Roselló, ha assenyalat que l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és que els participants, no solament aprenguen història i arqueologia, sinó que es divertisquen i gaudisquen de forma amena i diferent. “Es tracta d’oferir cultura, projectar el MARQ entre el públic jove i difondre valors com el respecte, el treball en equip o la solidaritat”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa