Diari La Veu del País Valencià
Fabra, un pas avant un arrere sobre Blasco i la resta d’imputats del PP
El president valencià, Alberto Fabra, ha demanat hui dijous a l’oposició “respecte a allò que diga la justícia i que siguen els jutges els qui dirimisquen la responsabilitat” dels diputats del PP en Les Corts Valencianes imputats per presumpta corrupció.

Fabra ha respost així a diverses preguntes de l’oposició durant la sessió de control d’aquest dijous, centrada principalment en aquests casos.

En relació a l’exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco, que la mateixa advocacia de la Generalitat Valenciana demana 11 anys i mig, el president ha reiterat que esperarà, si la jutgessa obre judici.

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, presumeix que ha marcat una línia roja d’actuació en relació amb els imputats “que cap partit havia fet abans”.

La corrupció i els nombrosos diputats imputats que manté el grup del PP a Les Corts Valencianes han marcat la sessió de control d’aquest dijous al president valencià Alberto Fabra. El darrer cas de l’exconseller i encara diputat Rafael Blasco ha estat referència constant dels grups de l’oposició, que tampoc no han oblidat altres casos.

Així, el portaveu socialista, Antonio Torres, ha demanat a Fabra quant de temps trigarà en apartar els corruptes de la bancada popular. Torres ha recordat els 150 casos de corrupció que estudien els tribunals valencians i ha reclamat que aparte els corruptes perquè el parlament “no siga una trinxera d’imputats”. El portaveu socialista s’ha preguntat per què Fabra aparta dels càrrecs del PP els seus imputats i no del parlament i si “és que mereixen més respecte els seus votants que tots els valencians?”.

PSPV: El dret a la presumpció d’innocència no anul·la responsabilitats polítiques

“Huit conselleries, dos fundacions, sis entitats de caràcter públic, la presidència i la vicepresidència de la Generalitat Valenciana i nou diputats del seu grup estan imputats per casos de corrupció”, ha recordat la secretària general del PSPV, Ana Barceló qui ha dit que el dret a la presumpció d’innocència no és incompatible ni anul·la responsabilitats polítiques.

El president valencià ha respost els socialistes assenyalant que ells no apliquen la mateixa vara de mesurar amb els imputats a Catalunya, Balears, Astúries o a la Diputació d’Alacant.

Fabra també ha demanat que el secretari general Ximo Puig inste el diputat al Congrés José Blanco a dimitir pel ‘cas Campeón’. El president valencià ha presumit d’haver marcat una línia vermella i ha demanat que es respecten els temps judicials en relació amb els imputats i que siguen els jutges els que determinen les responsabilitats.

>

Torres a Fabra: “Usted ofende gravemente a la mayoría de los valencianos”

Fabra ha recordat que la Generalitat Valenciana està personada en el ‘cas Cooperació’, que afecta el diputat Rafael Blasco, i que esperarà que s’emeta judici oral per actuar. El vicepresident valencià, José Ciscar, també ha remarcat que Fabra ha marcat una política de tolerància zero amb els corruptes i ha acusat el PSPV-PSOE d’incloure també imputats a les seues llistes municipals, com al cas de Dénia.

Morera: “Blasco és el Bárcenas valencià”

El síndic de Compromís, Enric Morera, al seu torn també ha recordat les paraules de Fabra assenyalant que “no em tremolarà el pols” en relació amb el cas de Blasco a qui ha definit com “el Bárcenas valencià”.

EU: Reclamen l’expulsió de Blasco

També la portaveu d’Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz, que ha acusat Fabra de “còmplice polític” de Blasco, ha reclamat que l’expulse del grup parlamentari.

La diputada d’EUPV, Marina Albiol, ha anat més enllà i ha assenyalat que Fabra hauria d’expulsar els nou diputats imputats per casos de corrupció.

Tant el president Fabra com el vicepresident Ciscar han insistit, en les seues respostes, en demanar respecte als temps judicials i als posicionaments de les defenses assenyalant que el que determinarà les actuacions seran les obertures de judicis.

Comparteix

Icona de pantalla completa