Diari La Veu del País Valencià
STEPV participarà en l’Alter Summit d’Atenes
RedactaVeu / Atenes

Aquesta edició de l’Alter Summit pretén donar un pas endavant en la construcció d’un moviment de convergència europeu d’aquells moviments i organitzacions que s’oposen a les polítiques actuals de caire antisocial i antiecològic promogudes pels governs i les institucions europees.

Aquesta edició tindrà un alt valor simbòlic, ja que se celebra a Grècia, país que ha sigut el laboratori on han experimentat les polítiques de l’austeritat i de destrucció de les instàncies de protecció social, però també és el laboratori de la resistència contra aquestes polítiques.

A Atenes es presentarà també el Manifest dels pobles: les nostres prioritats comunes i urgents per una Europa democràtica, social, ecològica i feminista, redactat i consensuat per totes les organitzacions que hi participen.

El Sindicat STEPV participarà en l’assemblea d’educació, amb els principals sindicats europeus de l’àmbit educatiu, i també en representació de la Confederació dels STEs de l’Estat espanyol. D’aquesta assemblea ha de sorgir també una anàlisi de les polítiques neoliberals aplicades a l’ensenyament, un manifest acordat per tots els sindicats i organitzacions europees de l’ensenyament, a més de propostes de mobilitzacions d’àmbit europeu.

Així mateix, la Intersindical Valenciana, que també forma part de l’Alter Summit, participarà en l’assemblea de constitució del moviment antifeixista europeu, en l’assemblea de feminisme, així com en l’assemblea general.

Comparteix

Icona de pantalla completa