Diari La Veu del País Valencià
CSI-F denuncia la falta de transparència en la implantació de la jornada continuada experimental
RedactaVeu/ València

El sindicat CSI-F denuncia “la falta de transparència” en l’aplicació experimental de la jornada continuada en Infantil i Primària durant el pròxim curs. La central sindical considera que la designació, per part de Conselleria d’Educació, de nou centres constitueix “una imposició i una forma de generar diferències i divisions”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) ha defensat històricament l’aplicació de la jornada continuada perquè, igual que ocorre en altres comunitats autònomes, es desenvolupe al País Valencià. No obstant açò, s’oposa a la decisió d’Educació de “vincular-la a un programa experimental d’un any amb una avaluació final”.

CSI-F explica que Conselleria, mitjançant una resolució, ha establit en nou centres l’aplicació experimental. A més, obliga al fet que, tant aquestos com aquells que vulguen desenvolupar-la en un futur necessiten el suport de dos terços del Claustre, del Consell Escolar, d’una votació de pares en les quals en participen el 50% i l’aprove el 85% dels votants i, a més, que les extraescolars no suposen cost.

La central considera que aquestes decisions demostren “la falta d’implicació de l’Administració en aquest projecte” i lamenta que haja imposat la seua resolució sense tenir en compte l’opinió de docents i pares. CSI-F defensa que hauria de bastar l’aprovació del consell escolar perquè un centre puga aplicar la jornada continuada.

A més, en l’última taula de negociació, Conselleria va afirmar que designarà directament els nou centres. CSI-F ha criticat la falta de transparència i ha demanat el nom dels citats centres. “Molts altres voldrien optar i no podran fer-ho per criteris que desconeixem”, afirma el sindicat, que exigeix ampliar la jornada continuada a tots els centres que ho sol·liciten.

Comparteix

Icona de pantalla completa