Diari La Veu del País Valencià
Compromís veu en les negatives del Consell a aportar documentació un encobriment de la trama Gürtel
Les noves imputacions d’exalts càrrecs del Consell per l’organització de competicions de tennis i de golf confirmen, segons Enric Morera, “per què al llarg d’aquestos anys la Generalitat s’ha negat a facilitar-nos documentació d’aquestos esdeveniments. Veiem la mà negra de Gürtel darrere d’aquestes accions i ara cal que la justícia vaja més enllà i investigue els consellers i conselleres que han impedit a l’oposició fer una fiscalització correcta del Govern valencià”.

L’arxiu d’iniciatives parlamentàries del grup Compromís així ho confirma. El març de 2012, el Consell negava el contracte per a la celebració del Màster de Golf de Castelló. Per contra, el gener de 2012 la Generalitat reconeixia que havia pagat 1,7 milions d’euros per això. Segons Morera, “el que no entenem és com, sense contractes, la Generalitat puga aportar alegrement 1,7 milions d’euros. Que algú ens ho explique, o millor, que ho explique a les famílies valencianes que ho estan passant malament, mentre la seua Generalitat gasta en festes i luxe”.

Respecte a l’Open de Tennis, també investigat, “el Consell mai ha volgut lliurar-nos documentació. Primer Trinidad Miró, després Maria José Català i la resposta sempre la mateixa: Clàusules de confidencialitat. Ara, hauran d’explicar a un jutge, amb qui tenien eixes clàusules i esperem que la justícia done llum i resolga el continuat saqueig de les arques públiques valencianes”, segons ha reclamat Morera.

Comparteix

Icona de pantalla completa