Diari La Veu del País Valencià
El veïns de Paterna es queixen de la falta de seguretat en el passos a nivell
RedactaVeu / Paterna

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramon, manifesta tenir “certs dubtes sobre la seguretat per als vianants que hi ha en els passos a nivell de la línia 1 de metro pel terme de Paterna. Per les queixes veïnals que estem rebent, relacionades amb la facilitat que hi ha perquè un vianant puga passar quan està la barrera baixada per a un vehicle, exigim que el consistori actue i establisca algun impediment físic que revertisca en la seguretat de les persones”.

“Són mecanismes de protecció per als vianants tècnicament viables. Es tracta d’instal·lar barreres simples per al pas de vianants o, impedir el pas mitjantçant el trasllat de la barrera existent per abastir el mateix pas. No podem permetre que la integritat física de la ciutadania de Paterna estiga sotmesa a la desídia de les administracions públiques i a la lenta burocràcia que impera, quan són solucions tècnicament tan senzilles”.

En aquest sentit, Ramon explica que “és urgent que el consistori inste Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a posar passos de vianants amb una protecció adequada i una senyalització correcta. Passos amb barrera i que estiguen separats dels vehicles”.

“Però mentre FGV implanta o no més seguretat, mentre la Generalitat soterra o no la línia de metro, poden passar molts anys. Des de Compromís, pensem que el consistori està obligat a protegir la seua ciutadania i vetlar per la seua integritat física”. Per això, explica el portaveu de Compromís, “hem requerit que de manera subsidiària l’Ajuntament instal·le barreres físiques que impedisquen el pas de vianants pels passos a nivell de la línia de metrovalencia. Barreres que baixarien al mateix temps que ho fan les que són per a vehicles, barreres que existeixen en altres llocs i que demanem per a Paterna”.

Comparteix

Icona de pantalla completa