Diari La Veu del País Valencià
Curs per als afectats de fibromialgia a Almussafes
Especialistes de l’Institut Universitari de Ciències de l’Esport de la Universitat de València impartiran el taller de tres mesos de duració

L’Associació de Fibromialgia d’Almussafes, constituïda l’any 2003 i que en l’actualitat compta amb 75 associats, inaugurarà l’agenda d’activitats de l’any que ve amb una iniciativa gratuïta de què es poden beneficiar més d’una vintena dels seus integrants.

A partir de gener, el grup d’afectats per la malaltia podrà participar, gratuïtament, en un curs centrat en l’autocondicionament miofascial, oferit per l’Institut Universitari de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat Catòlica de València. Així mateix, 25 associats estan col•laborant activament amb unes especialistes en fisioteràpia de la Universitat de València per a la redacció d’una tesi centrada en el desenrotllament d’una metodologia de diagnòstic en Fibromialgia.

La presidenta de l’entitat d’Afectats per Fibromialgia d’Almussafes, Mª José Benzal, comenta les dos interessants iniciatives amb què l’entitat local ha iniciat la nova agenda d’activitats després del descans vacacional, i que són prova fefaent de la intensa activitat que s’impulsa des de l’associació, que enguany ha complit els seus dotze anys de trajectòria.

En concret, són dos els projectes en què està immersa l’associació en estos moments. Este mes d’octubre, un grup d’afectades per la malaltia van començar amb les classes d’entrenament físic adaptat, és a dir, la gimnàstica de rehabilitació impartida per especialistes en fisioteràpia, tots els dimecres de 10 a 11 del matí, en el pavelló poliesportiu.

Així mateix, entorn de 25 associats, entre 45 i 70 anys, entre els que s’inclou la pròpia presidenta, s’han sumat a l’estudi sobre el desenrotllament d’una metodologia de diagnòstic en Fibromialgia, que estan redactant especialistes en Fisioteràpia de la Universitat de València com a treball de camp per a la seua tesi doctoral.

La passada setmana es van realitzar les valoracions individuals, en les que es va procedir al mesurament del seu equilibri, dolor, força i resistència, utilitzant per a això elements especialitzats, com a cambres termográficas i algómetros, amb la finalitat d’objetivizar el seu diagnòstic i millorar el seu estat de salut, en general.

De fet, les proves de la investigació continuaran durant els pròxims mesos per a constatar l’evolució dels diferents aspectes analitzats, després del desenrotllament per part de les sòcies de diferents exercicis gimnàstics.

Taller d’automassatge gratuït

Així mateix, dilluns passat dia 26, l’entitat local va convocar als seus 75 associats a una xarrada informativa en què un especialista de l’Institut Universitari de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat Catòlica de València va incidir en el funcionament, característiques i resultats que els afectats per esta malaltia poden obtindre en la millora de la seua activitat diària, després del desenrotllament del curs sobre autocondicionament miofascial.

El taller s’inaugurarà al Gener, i s’impartirà els dilluns i els dimecres, de 18 a 19 hores, en el pavelló poliesportiu. “En este curs, aprendrem una sèrie d’exercicis perquè cada persona, depenent de com es trobe cada dia, puga aplicar-se “massatges” adaptats a les seues necessitats, per la qual cosa comporta grans beneficis futurs”, destaca Mª José Benzal.

Es tracta d’una tècnica nova, que ja ha sigut provada en altres associacions d’afectats per fibromialgia de la província de València, obtenint resultats beneficiosos que demostren una millora de la qualitat de vida de les persones que ho apliquen. L’objectiu principal radica a estimular unes estructures relacionades amb les zones de dolor, per a anar millorant progressivament la rigidesa, la intensitat del dolor i la dificultat per a realitzar moviments necessaris en el seu dia a dia.

Les persones que estiguen interessades a rebre informació, hauran de passar per l’associació o cridar al número de tel 616593602, dimarts que ve dia 3 de novembre, des de les 18 a les 20 hores. Des de l’entitat s’incidix en la necessitat que els interessats contacten amb l’associació eixe dia, perquè queden poques places per a completar el grup.

Comparteix

Icona de pantalla completa