Ja prou per favor, ja prou, per Compromís per Dénia

14 agost 2015 01:00h

Aquest passat dilluns, els ciutadans de Dénia vam tindre l’honor de rebre en el municipi els voluntaris de la carrera “In the Long Run” contra el tràfic de persones, organitzada per l’ONG Oasis Global en col·laboració amb Esclavitud XXI. Una bona campanya que hauria de no tenir raó de ser, i és que el fet de fer-ho, evidencia que alguna cosa no funciona en la nostra societat civilitzada. Per molt que avancem continua explotant-se i vilipendiant-se la persona, i més especialment, la dona. 330.000 treballen en Espanya com a prostitutes, perquè han sigut explotades per traficants humans. 32 han sigut assassinades a mans de les seues parelles o exparelles durant 2015, una d’elles la nostra veïna de 48 anys el passat mes de maig. I ara un horrible nou cas: el de les joves de Cuenca, Laura i Marina, de sols 24 i 25 anys, assassinades de forma violenta per l’exparella d’una d’elles.
 
Ja prou, per favor, ja prou.  
 
NO sobren les campanyes per a conscienciar la societat que hem d’eradicar la violència masclista. NO sobren els actes de rebuig. I NO sobren les paraules. El que sobren són concepcions que segueixen definint la dona com a “sexe dèbil”. Les dones lluiten llocs de treball, decisions, crien fills, i s’han d’esforçar molt més, amb determinació i valentia, per a ser valorades. I per damunt de tot, donen la vida. No obstant això, alguns decideixen arravatar-los-la. No hi ha sexe dèbil, hi ha persona dèbil.
 
Per això, a banda de les mesures legals, l’única manera de fulminar aquest mal, és la de conscienciar-nos realment. La d’informar i formar els nostres xiquets en valors d’igualtat i respecte cap a les dones; i la de reforçar l’autoestima de les nostres xiquetes: cap persona ha de fer-les sentir-se dèbils.   
 
Des de Compromís per Dénia volem manifestar el nostre rebuig a un nou cas de violència masclista, així com a qualsevol signe del mateix. I per descomptat donar les gràcies a associacions com Matria per la seua tasca de conscienciació a favor dels drets de les persones, i en concret de les dones. No es tracta de feminisme. Es tracta d’educació i d’humanitat. I ha de començar per un mateix. Ja ho deia Marie Curie: “No podem esperar construir un món millor sense millorar les persones, i cadascú de nosaltres hem de treballar per la nostra millora”.
 
Executiva local de Compromís per Dénia
next