Diari La Veu del País Valencià
Signes (PSPV) exigeix a Bonig l’aprovació immediata del Pla de Residus de 2010
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu socialista de Medi Ambient en Les Corts i secretari d’Infraestructures i Sostenibilitat del PSPV, Francesc Signes, ha exigit a la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, l’aprovació immediata del Pla de Residus de 2010 al mateix temps que ha denunciat que no s’ha aprovat cap pla des de l’any 1997. En aquest sentit, ha afegit que “la revisió del PIR porta més de cinc anys de retard”, la qual cosa ha considerat “no és tolerable perquè les repercussions en la societat són greus i rellevants i afecten directament en la situació econòmica que suporten els ciutadans amb unes taxes de tractament i eliminació de residus inaguantables”.

Signes ha indicat que “és més còmode no haver d’establir una política de transparència i informació ciutadana, és més còmode que siga el Seprona qui vigile” així com ʺno establir compromisos concrets amb calendaris i inversions en els diferents aspectes de la gestió dels residus, és més còmode que siguen alguns alcaldes els que alcen la veu per criticar les llacunes legals que propicien situacions com la de l’Alcora i una llarga llista de despropòsits”. “O són propòsits?”, s’ha preguntat.

Per tot açò, el diputat socialista ha exigit a Bonig que de manera urgent “aprove eixe gran misteri que és el PIR perquè es puguen corregir els excessos comesos”, al mateix temps que li ha demanat que “rectifiquen, perquè la supèrbia i la incultura van de la mà”.

Negoci sense control

Així mateix, Signes ha lamentat que “el PP haja convertit la gestió dels residus en un negoci sense control per a unes poques empreses amigues del PP, i sense planificació on els ciutadans són els que suporten unes taxes que no estan justificades i uns sistemes de gestió descoordinats i amb escassa supervisió de l’Administració”.

Per açò, ha assegurat, amb el pas del temps la situació no canvia ja que “persisteixen els mateixos problemes: abocadors que no estan”. D’aquesta manera es provoca “el tràfec entre plantes distants, plantes de plans zonals retardades i que no compleixen els balanços de masses als quals es van comprometre, cànons d’adjudicació que estan sent revisats sempre a l’alça”, i, per descomptat, “la incapacitat de traure un pla de residus”, ha denunciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa