Diari La Veu del País Valencià
El jutge Ferrer investigarà Camps i Barberà per malversació i frau
ACN / València

Segons que ha informat el TSJ, s’ha seguit el torn de la ponència segons el que estableix la llei i s’ha designat el magistrat Antonio Ferrer com l’encarregat d’elaborar la resolució a la sala. El jutge Castro demana investigar Camps i Barberà per presumptes delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació i frau.

El jutjat d’instrucció número 3 de Palma va enviar la passada setmana l’exposició raonada proposant al TSJ valencià que assumisca la competència per a la instrucció i, en el seu cas, fallada dels fets que refereixen a la València Summit i els Joc Europeus.

Al seu escrit, el jutge Castro aprecia “indicis racionals” que en els fets, l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i l’alcaldessa de València, Rita Barberá, “han pogut tenir una participació delictiva”.



A l’exposició raonada de motius que ha rebut el TSJ valencià, el jutge José Castro aprecia que les concessions realitzades a l’Insitut Nóos per organitzar la València Summit i els Jocs Olímpics Europeus tenen irregularitats administratives, ja que no hi ha procés administratiu per a la seua concessió. 



Castro assenyala que el parentesc d’Iñaki Urdangarin va permetre que les contractacions “s’adjudicaren a dit, mentre assentien verbalment els aforats a tot allò que se’ls oferia, sense estudis previs de viabilitat tècnica ni de mercat, en marcs geogràfics absolutament impropis i vorejant les normes de contractació públiques”. 



El magistrat considera que l’aportació de Camps i Barberà va ser “decisiva” en els fets i que el duc de Palma els va citar a La Zarzuela per “aconseguir un impacte psicològic”.

El jutge afegeix que “sense el beneplàcit” de Camps no es pot entendre la “submissió de la Generalitat Valenciana a les exigències d’Iñaki Urdangarin”. La peça separada del Nóos investiga el presumpte desviament de 3,5 milions d’euros per a les cimeres València Summit entre els anys 2004 i 2006 així com per a l’organització d’uns Jocs Olímpics Europeus a València que mai no es varen celebrar.

Comparteix

Icona de pantalla completa