Diari La Veu del País Valencià
Fora diputacions, per Associació de Veïns Migjorn
Aquests dies ha sorgit la polèmica de la gratuïtat dels llibres de text a proposta de la Generalitat i les aportacions de les Diputacions, i a qui correspon pagar-los. El cert és que la polèmica s’ha apaivagat i la gent té clar que aquest any vorà reintegrat el que han gastat en aquest polèmic apartat, que dintre del que cap és el més important. Una altra polèmica ha estat la dels mosquits i la fumigació. Un altre conflicte entre institucions alhora d’assumir els costos. Cosa que als ciutadans, el que ens importa, és la lluita contra aquesta plaga que ens ha ablaït aquest estiu i no qui lhavia de pagar.

Les Diputacions el que fan és duplicar els seus departaments amb les de les Conselleries sense saber mai on comença una i quan comença l’altra. Ara per ara, el PP té majoria a Castelló i a Alacant però no a València i són els únics reductes de poder que els queden després d’haver perdut les eleccions.

Ja quan tenien majoria per tot arreu denunciàvem el clientelisme que suscitaven i el seu president, l’ínclit Don Carlos, per com es vanagloriava d’haver col·locat un munt de gent afavorint sols els seus i els del seu color, ara la senda potser anirà pel mateix camí i per fer-se vore aniran fent la seua política ‘sucursalera’ i d’enfrontament a les altres institucions on no governen. Per a mostra ja els hem mostrat un parell de botons.

La nostra proposta està i estava molt clara, FORA LES DIPUTACIONS, però sabem que no és sols un problema de la Generalitat del nostre País Valencià, és una problemàtica de l’estat que atorga a aquestes institucions unes dotacions econòmiques que lleva d’altres estaments. Tornem a demanar des d’aquestes línies que el nostre Ajuntament els retire el cobrament dels tributs del poble. Mentre la discussió de la seua subsistència, els nostres representants podrien rellevar-los d’aquesta feina. Podríem estalviar-nos moltes ‘perres’ en portar-ho des de l’Ajuntament i aquest estalvi repercutiria en altres inversions i despeses.

Un dels temes que causa més revol són els sous i les contractacions. Quan a Vinaròs el PP i tots els seus adlàters s’escandalitzen pels sous de cinc regidors a raó de 1.000 €/mes, el flamant diputat i exalcalde Sr. Juan cobrarà una pasta gansa al mes com a responsable d’aquesta institució i no tenim cap constància que haja renunciat ni donat a cap ONG la que li correspon cobrar de l’Ajuntament de Vinaròs. Ah!!! De la Diputació sí que li deu donar dret a l’atur i deu cotitzar a la Seguretat Social. Recordeu allò de “la paja en ojo ajeno….”

Comparteix

Icona de pantalla completa