Diari La Veu del País Valencià
Exigim no ser tractats com a ciutadans de segona
La ciutat perdria més d’un milió d’euros procedents de la baixa econòmica del Pont Francisco Aura Boronat
Generalitat denega que Alcoi puga reparar l’accés al polígon Santiago Payá amb els fons del PIP que li corresponen
La conselleria d’Hisenda ha denegat a l’Ajuntament d’Alcoi la possibilitat de destinar la quantitat de 1.093.358,35 €, corresponents a la baixa econòmica obtinguda en la licitació de l’obra del Pla de Recolzament a la Inversió Productiva (PIP). “Connexió viària entre els barris de Zona Nord i Viaducte a la ciutat d’Alcoi”, a la reparació del pont d’accés al Polígon Industrial Santiago Payá.

Abans de l’estiu, i seguint les instruccions de la Conselleria d’Infrastructures, l’Ajuntament d’Alcoi va demanar a la Conselleria d’Hisenda que l’estalvi que s’havia generat al projecte del Pont Francisco Aura es puguera destinar a la reparació definitiva del accés al polígon Santiago Payá, com de fet l’Ajuntament ja havia efectuat per a la construcció provisional del vial alternatiu, quan es van destinar més de 200.000 € procedents del propi PIP.

L’alcalde d’Alcoi Toni Francés explica que “la Conselleria d’Hisenda argumenta ara que no es poden destinar les baixes de licitació a cap altre projecte distint al que es va aprovar, però aquesta afirmació queda desmentida pel fet que el que ara sol·licitem des de l’Ajuntament ja es va fer per a construir el vial provisional. Per tant, entenem que la resposta de la Conselleria és només una excusa que amaga la falta de voluntat del Govern valencià d’invertir a Alcoi i d’ajudar a resoldre els problemes de la nostra ciutat. Una vegada més, tenim molts motius per creure que el Consell discrimina als alcoians i les alcoianes”.

Cal recordar que el programa PIP suposava una inversió de 200 euros per habitant per a tots els municipis de la Comunitat Valenciana, de forma que si ara la Generalitat no destina a Alcoi el milió d’euros que s’ha estalviat al pont, la nostra ciutat patiria una nova discriminació en rebre menys inversió que qualsevol altre municipi. Segons l’alcalde, “en aquest cas, a més, el perjudici seria encara major perquè es deixaria d’executar una obra com la de l’accés als polígons industrials Santiago Payá i Sant Benet, una actuació extremadament urgent i vital per al nostre teixit empresarial”.

L’alcalde demana als responsables del Govern autonòmic “que recapaciten sobre la postura que estan mantenint amb els ciutadans d’Alcoi. Mentre que la resta dels valencians han rebut una inversió de 200 euros per habitant, els alcoians haurem de conformar-nos amb 180 euros. Exigim no ser tractats com ciutadans de segona, i al mateix temps també exigim que la Generalitat no deixe en situació de desprotecció a les empreses d’Alcoi que ara per ara no disposen d’uns accessos dignes per poder seguir creant riquesa i contribuint al progrés de les nostres comarques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa