Diari La Veu del País Valencià
Mai han format part del pacte dels alcaldes
COMPROMÍS DESCOBRIX QUE PATERNA MAI HA ESTAT AL PACTE DELS ALCALDES SIGNAT PER AGUSTÍ EL 2009 A BRUSSEL·LES PER REDUIR EL CO2

Juanma Ramón exigeix que l’alcalde aclarisca en quin punt està el procés iniciat teòricament després del viatge a Brussel·les

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, desvela que “el nostre municipi no ha estat mai al Pacte dels Alcaldes per reduir les emissions de CO2. Informació que hem confirmat després de comprovar al web pactodelosalcaldes.eu que Paterna no es troba al llistat de les ciutats signatàries del document. Tot un escàndol, quan l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat que la contaminació de l’aire provoca càncer. Precisament el pacte dels Alcaldes era per a aconseguir reduir un 20% les emissions de CO2 abans del 2020. I ara resulta que ni pacte ni reducció de la contaminació de l’aire a Paterna. Només la ja habitual cortina de fum marca Agustí”.

“Mentre tot això passa, i ens trobem amb aquesta sorpresa, l’alcalde continua venent la seua Zona Franca i el Puerto Pelotasso, megaprojectes que portaran més contaminació a Paterna per les altíssimes concentracions de vehicles que produeixen, megaprojectes depredadors del nostre territori i que van totalment en contra de qualsevol dels objectius del Pacte dels Alcaldes”.

Segons Ramón, “des de Compromís anem a demanar les factures del viatge que en teoria va fer Lorenzo Agustí a Brussel·les en febrer de 2009. Volem saber fins l’últim detall d’aquella expedició. I també volem saber què ha fet el consistori si és que realment va signar el Pacte. Ja que no era sols anar a Brussel·les i fer-se la foto, donat que s’havien de seguir uns pasos per tal de fer realitat el dit pacte: ni s’han inventariat les emissions de CO2 a Paterna, ni tenim constància del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible. Sense dubte, Lorenzo Agustí ha posat la guinda al seu pastís de polítiques anti medi ambient”.

“Cada vegada que des de Compromís hem volgut plantejar polítiques verdes, l’equip de govern del PP ha girat la cara cap a un altre costat. Potser per la frase impagable del regidor d’Hisenda, Manuel Palma, dient allò de que quan hi hagen diners ja pensaran en verd. Però el capítol més recent va ser el viscut al ple de setembre, on Lorenzo Agustí i els seus regidors ens tombaren, sense donar lloc a la discussió política, una moció per a fer una auditoria energètica a l’Ajuntament. De tot això, afegint la nostra estupefacció pel descobriment sobre el Pacte dels Alcaldes, es pot concloure que el PP rebutja un compromís polític mediambiental i que no vol estalvi econòmic mitjançant les bones pràctiques mediambientals”, afirma Juanma Ramón.

Llink a la web del PP de Paterna, on podeu veure el seu butlletí que a la pagina 3 parla del viatge: pppaterna.com

Compromís per Paterna

Comparteix

Icona de pantalla completa