Diari La Veu del País Valencià
Exposició fotogràfica Som Camí
Alcoi acull l’exposició fotogràfica ‘Som camí’.

Alcoi acull la exposició fotogràfica Som camí. Es tracta d’una mostra que podrà visitar-se del 23 d’octubre al 9 de novembre en el Centre Cultural i que recull imatges de les dones indígenes de distints països llatinoamericans amb l’objecte de crear lligams entre elles i promoure alternatives locals d’economia solidària. La mostra arriba a Alcoi a través del Circuit Solidari de la Diputació d’Alacant i de la mà de l’entitat Perifèries.

Segons el regidor de Cooperació, Solidaritat i Pau Jordi Tormo, “amb aquesta mostra volem apropar a tota la ciutadania la situació que travessen a Amèrica Llatina les dones indígenes, així com les possibilitats que ofereixen els models d’economia solidària per al desenvolupament dels pobles indígenes. La millora de la situació dels tots els pobles del món és una qüestió que comença amb el coneixement, la difusió i, posteriorment, amb l’acció de la justícia social a nivell global i local”.

Aquest dimecres dia 23 tindrà lloc a les 20 hores en el Centre Cultural la inauguració de la exposició amb la projecció del curtmetratge de videoanimació Som Camí i del documental Mu Drua, que presenta la situació el poble emberá-katio. A més, en aquest marc, el pròxim 8 de novembre es presentarà i projectarà la pel·lícula La voz del viento. Semillas de transición, amb un posterior debat entre els assistents i el director de la mateixa. Aquesta pel·lícula tracta la qüestió de la sobirania alimentària.

Aquestes activitats formen part del cicle anual d’iniciatives per a promoure la cooperació internacional que es coordinen des de l’Ajuntament d’Alcoi. Segons Jordi Tormo, “enguany hem col·laborat amb l’Hospital El Carmelo de Moçambic, amb l’escola 8 de Març de Daira d’Amgala al Sàhara Occidental i ara programem aquest cicle a Alcoi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa