Diari La Veu del País Valencià
IU rebutja la retallada de les pensions perquè hi ha altres alternatives
EFE / Polinyà de Xùquer

El coordinador general d’IU, Cayo Lara, ha afirmat hui que la seua formació no serà “còmplice” de les retallades de les pensions perquè hi ha “altres alternatives” per a augmentar els recursos de la Seguretat Social.

Acompanyat de la coordinadora d’EUPV i portaveu d’aquesta formació en Les Corts, Marga Sanz, Lara ha mantingut aquest migdia en la localitat de Polinyà de Xúquer (València) una trobada amb regidors d’EUPV per a analitzar la modificació de la Llei de Bases de Règim Local.

Segons ha sostingut, la seua formació “ni va ser còmplice quan la reforma de Zapatero ni ho serà ara de les retallades de pensions” perquè “hi ha alternatives”.

Entre els “mecanismes” per a incorporar més recursos a la Seguretat Social, ha proposat l’equiparació de salaris dels homes i les dones, i l’elevació de la cotització més alta per als salaris que estan per damunt de la base de cotització.

“Hi ha moltes fonts més de recursos. No està en fallida el sistema de la Seguretat Social ni el de pensions perquè es realitzen retallades”, ha insistit, al mateix temps que ha anunciat que la seua formació “plantarà cara a aquesta agressió del Govern als pensionistes”.

Preguntat per la modificació de la Llei de Bases de Règim Local impulsada pel Govern, ha manifestat que la proposta suposa una “retallada brutal a la democràcia i als serveis públics essencials, primera porta d’accés que tenen els ciutadans en els pobles”.

En la seua opinió, si no fóra per l’acció dels alcaldes i els regidors, els ciutadans es veurien “limitats en molts serveis fonamentals”.

Ha acusat el Govern de pretendre concentrar aquests serveis en les diputacions “per a privatitzar-los i per a, en definitiva, fer la vida més difícil a molta gent però més fàcil a molts que pretenen obtenir beneficis d’açò”.

Cayo Lara ha anunciat que IU “plantarà cara i donarà batalla”, així com una esmena a la totalitat quan el projecte de llei arribe al parlament.

“No es pot consentir que donen un pal d’aquesta magnitud a Ajuntaments de fins a 600 anys d’història i que han sigut molt útils i ho segueixen sent per als ciutadans”, ha considerat.

Visita de Rajoy al País Valencià

Per altra banda, el coordinador general d’IU, ha desitjat que el president del Govern, Mariano Rajoy, haja donat, en la convenció del PPCV que ha clausurat aquest migdia en la localitat castellonenca de Peníscola, “instruccions perquè dimitisquen uns quants dels imputats que té el partit” en aquesta comunitat.

Preguntat per aquesta trobada del PP, el primer en aquesta comunitat que assisteix Rajoy des de la seua arribada a la Moncloa, Lara s’ha referit al mateix com la “convenció dels imputats somrients”.

Lara ha assenyalat que Les Corts Valencianes és “el Parlament autonòmic de l’Estat espanyol amb més imputats”.

“Si Rajoy no pren mesures és que és còmplice directe d’aquest desastre i de possibles casos de corrupció d’aquest partit en aquesta comunitat autònoma”, ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa