Diari La Veu del País Valencià
400 persones diuen no al ‘fracking’ en una manifestació a Sant Mateu
RedactaVeu / Sant Mateu

La ciutadania, els pobles, la gent, van coneixent com el ‘fracking’ els pot afectar de manera molt directa i irreversible a les seues vides; i això fa que isquen al carrer per a mostrar el seu rebuig i la seua oposició, dient un No al Fracking cada vegada amb més contundència i més fort.

Vora 400 persones participaren ahir a la manifestació de Sant Mateu, persones de municipis molts diversos com Vinaròs, Morella, Benicarló, La Jana o Borriol, s’han volgut acostar i participar d’aquest rebuig col·lectiu.

Després de fer la presentació de l’acte a càrrec de membres de la Plataforma Antifracking (PAF) comarques Castelló, es va iniciar el recorregut pels carrers amb una pancarta de ‘Fracking No’ a la capçalera, seguida d’una altra de la PAF Comarques de Castelló, i acompanyats per tambors, tabals i dolçaines.

Els crits en contra del ‘fracking’ i a favor d’un model energètic renovable, propi del segle XXI, així com l’enumeració d’alguns dels riscos d’aq uesta tècnica, van ser les consignes més repetides durant la manifestació.

Un cop a la plaça on es donava per conclosa la manifestació, es va procedir a la signatura de ‘l’Acord Comarques de Castelló’, prèvia lectura del mateix per part de membres de la plataforma i representants polítics que s’acostaren a donar suport a la ciutadania per a la qual treballen. Un document d’oposició al ‘fracking’, de defensa de la qualitat de l’aigua i la salut humana i un compromís de treballar per una legislació especifica que prohibisca el ‘fracking’ i per un canvi de model energètic.

16 representants polítics de 11 municipis, s’han sumat als que ja ho van fer a les darreres manifestacions de Morella i Vilafranca.

Dissabte 22 de juny, continua la mobilització amb una manifestació a Castelló, “en la qual l’assistència de ben segur que serà força superior”, han assegurat els membres de la plataforma.

Comparteix

Icona de pantalla completa