Diari La Veu del País Valencià
Bloc-Compromís deixa l’alcaldia de Pedreguer en mans del PSPV amb els comptes sanejats
RedactaVeu / Pedreguer

Ahir, dissabte 8 de juny, i segons l’estipulat en l’acord de govern signat per PSPV, Bloc-Compromís i AIXA fa dos anys, es va fer efectiu el canvi d’alcaldia a Pedreguer. Sergi Ferrús, del Bloc, ha donat pas a Dora Martí, del PSPV.

Abans, el 30 de maig, Ferrús havia presentant la seua renúncia davant el ple.

Com va remarcar Ferrús en la seua intervenció, l’Ajuntament, en dos anys d’alcaldia de Compromís, ha estat sanejat econòmicament i la ciutadania està ara molt més informada i amb més transparència que abans.

“Quan vam entrar, els proveïdors tardaven entre 12 i 13 mesos en cobrar i actualment ho fan en 45/60 dies. A data de hui eixe termini ha baixat: està pagant-se a 30 dies”, va explicar Ferrús. A més, “el romanent ha passat d’1.469.027 € en negatiu el 2010 al 561.318,20 € en positiu amb què hem tancat els pressupostos de 2012. Fa dos anys que els pressupostos tenen superàvit”.

Pel que fa a la informació, va incidir en tots els mitjans que estan ara a l’abast de la ciutadania i que “permet als ciutadans saber on van els seus impostos i què es fa a l’Ajuntament. La ciutadania està informada a traves dels mitjans que ha posat en marxa l’ajuntament: la web, les xarxes socials, la gravació dels plenaris, etc”.

Per reforçar aquesta idea, Ferrús va anunciar en el mateix ple que, “de la mateixa manera que per llei els càrrecs estem obligats a fer pública la nostra declaració de béns i patrimoni, considere que el mateix s’ha de fer a l’hora de deixar el càrrec, per decència democràtica i per transparència efectiva”. Va animar el portaveu popular a fer el mateix i fer pública la seua declaració abans i després d’haver accedit a l’alcaldia, però va acabar, “ja els dic que serà difícil perquè això mateix va proposar el Bloc fa més de dos anys (31 de març de 2011) i només va meréixer el vot positiu de 4 regidors, els dos del Bloc i dos dels quatre components del partit socialista (comunicat de premsa sobre el tema).

Comparteix

Icona de pantalla completa