Diari La Veu del País Valencià
Defensa dels discapacitats privats de teràpia ocupacional
El PSPV de Xàtiva acudeix al fiscal per defensar als discapacitats privats de teràpia ocupacional.

Reig (PSPV): “la Generalitat s’ha desentès de presentar recurs per als discapacitats que tutela, malgrat ser els seus únics responsables”.

El PSPV de Xàtiva ha remès una petició al Fiscal, perquè exercisca la defensa dels interessos de dues persones discapacitades a les quals la Generalitat ha llevat el seu dret a rebre teràpia ocupacional en el centre de ASPROMIVISE. El regidor Ignacio Reig explica que “es dóna la paradoxa que estes dues persones estan tutelades per la pròpia Generalitat, que s’ha desentès de presentar el recurs corresponent, per la qual cosa no tenen a ningú que es puga responsabilitzar de la defensa dels seus interessos i signar el recurs que paralitzaria la seua expulsió del centre ocupacional”.

Reig recorda que és el propi President de la Generalitat (o una persona en qui delegue) qui ha de signar el recurs que paralitza l’ordre i permetria a estos dos discapacitats seguir acudint com fan des de fa anys al centre ocupacional.

Davant esta situació el regidor socialista afirma que “és lamentable que la Conselleria lleve drets als més vulnerables, perquè els converteix en persones inútils, que són arraconades a una residència en la qual han de romandre 24 hores al dia, sense una altra activitat que la que puguen proporcionar-li a l’interior de la residència”. D’esta manera Reig manifesta que “valorem molt positivament l’esforç que fan els cuidadors de la residència, però ells no disposen dels mitjans humans ni materials que permeten mantenir actives a aquestes persones”.

Per tot açò els socialistes anuncia que “li hem enviat el recurs al president Fabra, que s’ha limitat a enviar-ho a la mateixa entitat que va dictar l’ordre d’expulsió, la Conselleria de Benestar Social, i ara instem al fiscal de la dependència al fet que exercisca la tutela efectiva d’aquestes persones i s’adherisca al recurs com que permet seguir acudint al centre”.

Per a contrarestar la problemática de Xàtiva els socialistes demanen a la Generalitat que òbriga el centre ocupacional de Moixent, acabat i equipat des de 2009, que donaria treball a 16 persones i podria albergar les tasques diàries de 50 discapacitats, acabant amb la llista d’espera de Xàtiva, que era al setembre de 26 persones. Segons els socialistes el cost anual d’este centre és de 250.000 euros, que la Generalitat Valenciana no ha consignat en el pressupost per a 2014.

PSPV de Xàtiva

Comparteix

Icona de pantalla completa