Diari La Veu del País Valencià
Almussafes organitza una visita a Cellers Casa Sicília de Novelda
El consistori municipal subvencionava el preu de l’activitat, que es va realitzar ahir diumenge 13 de desembre

Cinquanta-dos veïns d’Almussafes van gaudir ahir diumenge 13 de desembre d’una visita guiada als Cellers Casa Sicília de Novelda, activitat organitzada per l’Ajuntament d’Almussafes en el seu afany de promocionar la cultura, la història i les tradicions valencianes. Durant la jornada, l’expedició almussafenya va conèixer el sistema de cultiu, elaboració i embotellat i va compartir un dinar en la mateixa finca en la qual no va faltar una degustació de tres de les varietats de vi que produeixen en aquesta empresa alacantina.

L’Ajuntament d’Almussafes, en la seua aposta per la promoció de la cultura valenciana, va organitzar per a ahir diumenge 13 de desembre una visita guiada a Cellers Casa Sicília, situat en la localitat alacantina de Novelda. La Regidoria d’Igualtat del municipi va aconseguir cobrir les 52 places disponibles que es van posar a la venda durant la setmana del 16 al 20 de novembre, i que estaven subvencionades pel consistori municipal.

“La cultura valenciana és molt rica i no sempre coneixem tots els seus secrets, per la qual cosa des de l’Ajuntament d’Almussafes pretenem fomentar-la la màxim. La resposta que estem rebent amb aquestes iniciatives està sent molt positiva”, destaca la regidora d’Igualtat, Davinia Calatayud, qui va acompanyar als participants.

A la seua arribada a l’empresa, els almussafenys van gaudir d’una completa visita guiada per les instal•lacions de la mateixa, durant la qual van conèixer l’origen de la seua trajectòria, la seua història i les principals fites que els han portat fins a l’actualitat. Posteriorment, es van traslladar fins a les vinyes, en les quals desenvolupen les seues collites a través d’un mètode ecològic que els permet obtenir raïm de primera qualitat destinada al vi i a la taula. Els participants també van descobrir la sala de fermentació, la de barrils i l’àrea d’embotellament, on van tenir l’oportunitat de degustar alguns dels brous que comercialitza aquesta centenària companyia.

Per a finalitzar la jornada, els assistents van compartir un dinar en el ‘Restaurant Heretat de Cesilia’, situat en els voltants de la Finca Casa Sicília, posant el punt i final a una jornada formativa i lúdica.

Comparteix

Icona de pantalla completa