Diari La Veu del País Valencià
19.000 estudiants comencen demà els exàmens de selectivitat
RedactaVeu / València

En la present convocatòria s’han matriculat 18.891 estudiants, dels quals 17.411 (92,16%) accedeixen a aquestes proves després d’haver cursat estudis de Batxillerat, i 1.480 (7,83%) procedeixen de Cicles Formatius.

El model de selectivitat implantat des del curs 2010/11 no distingeix entre vies d’accés diferenciades, la qual cosa tots els alumnes que superen les proves tindran la mateixa preferència per a accedir a totes les titulacions universitàries. D’altra banda, 10.874 dels aspirants són dones, el 57,56%, i els restants 8.017 homes (el 42,43%).

Els 53 tribunals estaran repartits entre les cinc universitats públiques de la següent manera: 11 a la Universitat d’Alacant; 6 a la Universitat Jaume I; 10 a la Universitat Miguel Hernández; 11 a la Universitat Politècnica de València i 15 a la Universitat de València. Els exàmens es desenvoluparan en els campus de les cinc universitats públiques del País Valencià.

Característiques de les proves de Selectivitat

La prova s’estructura en dues fases: una primera general, obligatòria per a tots que consta de cinc exercicis sobre les matèries comunes del segon curs de Batxillerat (Llengua castellana i literatura, Valencià, Història d’Espanya o Història de la Filosofia i llengua estrangera) i una de les assignatures de modalitat, triada prèviament per l’alumne.

La segona part, denominada específica, té caràcter voluntari, i es realitza sobre les matèries de modalitat de 2n de Batxillerat, diferents a la fase general que trie l’alumne en el moment de matricular-se en les proves d’accés, encara que no les haja cursat.

Aquesta fase permetrà l’estudiant incrementar la seua puntuació fins a quatre punts, per la qual cosa la qualificació màxima per accedir als diferents Graus serà de 14 punts, en compte de 10, com es feia fins al 2009. Per a poder puntuar en la fase específica l’alumne haurà d’obtenir almenys un 5 en la matèria.

Comparteix

Icona de pantalla completa