Diari La Veu del País Valencià
Fabra creu fonamental que cap imputat estiga present en les institucions
Europa Press / València

Fabra, en sengles entrevistes en Onda Cero i en ABC, ha destacat sobre aquesta qüestió, que ja ha mantingut converses amb el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, sobre aquesta reforma, que ha de garantir, segons la seua opinió, “establir una necessària tranquil·litat que puga estar present en la societat”, ja que ha constatat “la desafecció” que hi ha entre la ciutadania respecte els polítics pels casos de corrupció.

De fet, ha recordat que Alberto Ruiz Gallardón ja està treballant en la reforma d’aquesta llei i que “cal buscar fórmules perquè aquestes situacions no es produïsquen en cap cas”.

Així, després de preguntar-li per l’alt nombre d’imputats al PPCV, ha comentat que “és una situació que a ningú li agradaria viure” i que “no és gens fàcil”. Per aquesta raó, ha insistit que mantenint el dret a la presumpció d’innocència intenten establir “una línia roja” perquè “els imputats no tinguen responsabilitats”.

Fabra, preguntat pel cas de l’alcaldessa de València, Rita Barberá, i l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, poden tenir “algun contratemps”, pel ‘cas Noós’, ha comentat. Això “ho hauran de decidir els magistrats del Tribunal Superior de Justícia”.

Tot i això, ha assenyalat que “tots els informes a l’hora de fer contractes han estat avalats sempre amb el segell de l’Advocacia de la Generalitat, en el cas de Camps, i en el cas de Barberá era a través d’una fundació de la qual no era presidenta, que integra col·lectius que volen projectar la imatge de València”.

“Crec que objectivament el que han fet és treballar per a projectar aquesta imatge internacional i fer el millor per a la Comunitat i ciutat”, ha indicat.

Fabra ha mantingut que Barberá “per descomptat” segueix sent un actiu per al PP, ja que “representa com pocs l’esforç i el compromís dels polítics per a millorar la vida dels ciutadans”. Sobre Camps, ha indicat que l’expresident vol “estar tranquil amb la família i girar full d’una etapa molt complicada”.

Li ho ha comunicat a Blasco

Respecte a la imputació de l’exconseller de Solidaritat i diputat Rafael Blasco, ha assenyalat: “com vaig anticipar en Les Corts calia esperar a dos qüestions, l’informe de l’Advocacia de la Generalitat i que la magistrada resolguera els recursos que han presentat la defensa”. “Quan es donen les dues circumstàncies actuaré en conseqüència i ho sap també Blasco”, ha recalcat Fabra, qui ha confirmat que li ho ha comunicat personalment.

Després de preguntar-li pel cas concret de Milagrosa Martínez, que segueix al capdavant de l’Ajuntament de Novelda (Vinalopó Mitjà) malgrat estar imputada en Gürtel, ha assenyalat que no s’ha iniciat el judici. En qualsevol cas, ha insistit que “el tema de les imputacions i dels processats” ha d’abordar-se “a nivell nacional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa