Fem història, per Juan M. Segarra Coalició Compromís

19 gener 2016 01:00h
Avui s’acaba el termini per conèixer quins partits polítics o coalicions tenen grup parlamentari en el Congrés. Fins ací, tot normal, òbviament, amb l’afegit de la gran quantitat de variables i noves opcions que les eleccions del 20-D ens van deixar, les quals han convertit en una mena de mercat persa l’hemicicle.

La pregunta vindrà demà, Què fem ara?, Per a què val tot l’esforç? La resposta ha de ser clara, per a la constitució d’un nou marc polític, en el qual les persones es sentin protagonistes, on la veu de totes i tots estiga representada i puga ser tinguda en compte. És tasca comú dotar la ciutadania de moltes més eines de participació que la de votar cada quatre anys (o cada tres mesos), per escollir els/les nostres representants. Des de la importància numèrica de cadascú, tots estan obligats a fer un esforç per aprofundir en la democràcia.

I no serà senzill, hi ha poderosos interessos que juguen en contra, traslladant responsabilitats a actors que no han pintat res fins ara, però que aspiren passar de comparsa a actius necessaris. Tenen el guió escrit i no s’apartaran ni un mil·límetre d’ell, ja que, fins i tot el que ha de succeir està escrit. Això no és democràtic, però és real, posar les bases d’una nova forma d’entendre la política comporta una evolució constant i no s’ha de caure en els estereotips prefixats pels poders econòmics capitalistes als quals els va bé que res canvie amb tal de mantenir el negoci.

Intoxicaran interessadament, amenaçaran, pressionaran utilitzant els seus “voceros” de la premsa clàssica, pronosticaran l’arribada de l’apocalipsi econòmic i/o social sinó perpetuem l’estabilitat (la seua, la de les seues butxaques), però no podran res si ens mantenim ferms amb les nostres conviccions, amb la nostra idea que un món més plural, una societat més crítica i solidària, un poble en el qual les desigualtats tendeixen a desaparèixer, han de ser l’objectiu de tots nosaltres. Des de qualsevol grup parlamentari, per menut que siga. Fem història. I enviem-los al calaix dels records. Fem-ho.

Juan M. Segarra, Coalició Compromís.      
next