Diari La Veu del País Valencià
Els bancs que paguen la plusvàlua
EL PSPV DEMANARÀ QUE SIGUEN ELS BANCS ELS QUE PAGUEN LA PLUSVÀLUA DE LA VIVENDA DELS DESNONATS I NO ELS AFECTATS

Cerdà (PSPV): “les armes que té l’ajuntament les ha de gastar per demostrar que està del costat de les persones més desafavorides de la ciutat”

Xàtiva

El portaveu del PSPV de Xàtiva, Roger Cerdà, ha anunciat que el seu grup presentarà en el pròxim ple municipal una moció per tal que l’impost de plusvàlua, que fins ara han de pagar les persones que són desnonades després de perdre la seua vivenda, passe a ser abonada pels bancs que acaben quedant-se l’immoble.

Els socialistes demanaran este canvi en les ordenances fiscals municipals amb la qual cosa s’adaptaran a la normativa del Reial Decret sobre deutors hipotecaris. “És una vergonya que una persona que ha sigut desnonada patisca també la humiliació d’haver de pagar l’impost de la plusvàlua, com si obtinguera algun benefici de que el traguen de casa seua”, afirma Cerdà.

El portaveu municipal afirma que “els ajuntaments tenen pocs instruments en este camp, però els pocs que hi ha s’han d’emprar, s’han de prendre la molèstia i demostrar encara que siga amb gestos simbòlics que els governants estan de part dels més dèbils, dels seus propis veïns i conciutadans més necessitats”.

Recorda Cerdà que ja existeixen les bases legals per defensar a estes persones “que ja han patit prou”, i a més a més afegeix que “si esta proposta s’accepta com una al·legació a les ordenances fiscals, esta proposta de cobrar la plusvàlua als bancs i no als perjudicats, es podria aplicar ja el pròxim any”.

Roger Cerdà avança també que el PSPV presentarà altres al·legacions a les ordenances fiscals perquè “esta és una de les principals eines per demostrar la voluntat política i la sensibilitat d’un govern, perquè no es pot exigir més sacrificis a les famílies més desafavorides, sinó que se les ha de protegir perquè almenys puguen pagar-se les seues necessitats bàsiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa