La Conselleria encara no ha pagat les beques de Secundària

La resolució de les ajudes per al curs 2012-2013 ja s’ha publicat però encara es deuen les que s’adjudicaren per al curs passat
15 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
FAPA-València assegura que la resolució per adjudicar aquestes beques per a Primària i Secundària s’ha portat a terme en esgotar-se el termini de sis mesos establert. FAPA-València tem que el pagament d’aquestes s’allargue fins el curs següent com ha passat amb les ajudes de Secundària del curs anterior, que encara es deuen a les famílies. ʺLa Conselleria d’Educació no dóna cap solució, eludeix tota responsabilitat i fa oïdes sordes a les peticions de pares i maresʺ, subratlla Remei Santacatalina.
 
La federació de pares i mares ha recollit la preocupació que molts pares i mares han transmés davant aquesta situació. Són moltes les famílies amb greus problemes econòmics, que encara estan esperant la quantia individual de les ajudes del curs 2011-2012 per a l’adquisició de llibres de text de l’alumnat que cursa Educació Secundària Obligatòria.
 
En aquest sentit, Santacatalina ha afirmat que ʺl’administració ha de garantir el dret a l’educació de tota la ciutadania i és per això que té l’obligació de donar suport a les famílies amb menys recursos perquè puguen escolaritzar als seus fills i filles amb igualtat de condicionsʺ. En aquest sentit, la presidenta també ha criticat la retallada dels pressupostos de la Conselleria d’Educació en les ajudes per a la compra de llibres de text que s’han reduït en un 70%.
 
Així, cal recordar que en el curs 2011-2012 la Generalitat Valenciana va destinar amb el bo universal per a Primària 42.424.280 euros per als nivells obligatoris mentre que aquest curs 2012-2013 només ha destinat 28.748.810 euros, per a ESO i Primària. I és que en la convocatòria actual d’ajudes per a la compra de llibres de text s’han establert tres nivells en funció de la renda per càpita de 152 euros, de 87,5 euros i de 50 euros.
 
ʺPer això exigim a la Conselleria que establisca un calendari de pagament, en el qual s'especifiquen accions en concret i terminis, per tal de donar solució als problemes econòmics que estan patint moltes famíliesʺ, conclou la presidenta de FAPA-València.


 
next