Diari La Veu del País Valencià
El Consell decideix no substituir sanitaris de vacances i tancar centres de salut a l’estiu
RedactaVeu / País Valencià

La diputada d’EUPV, Marina Albiol, critica la decisió del Govern valencià de no substituir els professionals sanitaris de vacances, cosa que portarà al tancament dels centres de salut aquest estiu durant la vesprada. “Demanem que les baixes per vacances siguen substituïdes i els serveis mantinguen el seu nivell normal d’atenció als pacients durant l’estiu i el període vacacional”.

La diputada assegura que els efectes que produiran aquestes mesures són coneguts per tots i totes, inclosa la Conselleria de Sanitat, perquè el tancament ja es va produir l’any passat, saturació de les urgències i un descontrol absolut de l’atenció sanitària. “Aquest estiu serà inclús pitjor que l’any passat, perquè al tancament dels centres de salut per la vesprada haurem de sumar els immigrants que s’han vist obligats a utilitzar les urgències en ser expulsats de l’atenció primària per les polítiques discriminatòries del PP”.

Albiol recorda que moltes poblacions turístiques, principalment ubicades a la costa, multipliquen la seua població amb l’arribada dels turistes de sol i platja, “és un absolut contrasentit reduir els serveis sanitaris quan creix geomètricament la població potencialment usuària dels centres de salut”.

“Els criteris de rendibilitat social són absolutament deixats de banda per aquest govern, només compta retallar i baixar la inversió sanitària siga com siga”, assegura, “aquestes polítiques purament economicistes les hauran de pagar aquest estiu els usuaris del sistema primari d’atenció sanitària pública”.

Comparteix

Icona de pantalla completa