Diari La Veu del País Valencià
El PP vota en contra de la transparència en Fira València tot i que rep 230 milions de diners públics
RedactaVeu / València

El diputat socialista en Les Corts, Javier Macho, ha lamentat que el PP haja votat en contra de la transparència en Fira València “tot i que rep 230 milions de diners públics”.

Macho, que ha defensat la proposta del PSPV perquè Fira València sotmetera els seus comptes a la fiscalització de la Sindicatura de Comptes, ha insistit que “230 milions són molts diners perquè ningú, ni tan sols aquestes Corts, puguen fiscalitzar el seu ús”. En aquest sentit, ha considerat que “amb tot el que està passant, és molt difícil explicar que una entitat que defensa aferrissadament el seu caràcter no públic es negue a donar compte detallat de la destinació de la ingent quantitat de fons públics que el Consell li ingressa cada any”.

En aquesta línia, ha recordat que les associacions, i altres entitats que reben subvencions públiques, estan obligades a justificar davant les diferents administracions la destinació final de les mateixes.

D’altra banda, Macho ha subratllat que el PP ha negat sistemàticament la informació que ha requerit al Consell sobre Fira València -pressupost final i real dels plans d’ampliació i modernització, percentatges de finançament públics o privats, grau del coneixement del Consell de la destinació dels fons…entre altres qüestions- emparant-se en l’argument que és una institució privada tot i que el decret 40/1998 assenyala que Fira València ha d’aportar els seus comptes anuals, auditats per auditoria independent, a la direcció competent en matèria de comerç del Consell.

Consorci local

Sobre la necessària transparència d’aquesta institució, Macho ha posat com a referència el que marca una sentència del TSJCV, que assegura que Fira València posseeix la naturalesa d’un consorci de caràcter local per la seua configuració jurídica. En aquest sentit, la Sindicatura de Comptes sosté que els consorcis locals són entitats públiques i per tant formen part del sector públic valencià.

Finalment, ha assenyalat que el Banc d’Espanya ha definit com a empresa pública la citada institució firal a efectes comptables del deute, i obliga així el Consell a comptabilitzar el deute de Fira València dins del deute global de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa