Diari La Veu del País Valencià
Creix el nombre de visites guiades al patrimoni de Llíria el mes de maig
RedactaVeu / Llíria

La ciutat de Llíria, declarada municipi turístic el 2006, va superar els mil visitants guiats durant tot el mes de maig. Aquesta xifra no se superava des d’abril del 2011. El passat mes, Turisme Llíria va gestionar 40 visites guiades pertanyents a grups de diversa procedència (25 del País Valencià, 10 de Llíria, 2 de França, 1 de Galícia, 1 de Rússia i 1 d’Argentina), amb un total de 1.112 participants.

Aquestes dades corresponen a rutes guiades i no tenen en compte les visites no concertades als monuments, jaciments arqueològics, museus i espais naturals del municipi.

Les visites van ser guiades per agències de viatges com Viajes Cemo o Fil-Per-Randa Viatges, empreses com Arqueodidáctica o Ara Turístic, guies turístics autònoms, i també directament per Turisme Llíria.

Igualment, cal destacar la participació de restaurants locals com Tapes i Arròs, La Taula de Llíria, Més que Arròs, Siglo XXI, El Mosset i Porta de l’Agiua, que van elaborar plats relacionats amb la marca gastronòmica ‘Aliments Tradicionals de Llíria’ per als grups de turistes.

El regidor de Turisme, Roberto Enguídanos, ha declarat que la participació de l’Ajuntament de Llíria en projectes provincials, com les Metro-rutes i el projecte Fotoibers, “han afavorit l’obtenció d’aquestes bones xifres”. A més, ha destacat “la importància de la implicació del sector privat, sobretot, de les agències de viatges i dels guies turístics, així com dels restaurants i del comerç local”.

La xifra de mil participants en les visites guiades no se superava des del mes d’abril de 2011, en el qual van participar 34 grups i 1.033 persones. No obstant això, les estadístiques amb què treballa Turisme Llíria indiquen, clarament, un descens en la demanda de visites guiades des del començament de la crisi econòmica. En canvi, hi ha hagut un augment de les visites no concertades de grups reduïts de caràcter familiar i de les visites individuals de cap de setmana.

Segons el tècnic municipal de Turisme, Vicent Sesé, aquest fenomen “correspon a un canvi de la demanda. Per una banda, les associacions i institucions tenen menys recursos per a organitzar visites culturals, i d’una altra, les famílies valencianes que abans feien viatges llargs, principalment a Europa i altres autonomies de l’Estat, ara es decanten per desplaçaments més curts, dins del nostre territori, circumstància que ens beneficia per a atraure a més turistes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa