Diari La Veu del País Valencià
Una exposició reuneix 99 artistes per retre homenatge al escultor Silvestre de Edeta
Europa Press / València

Un total de 99 artistes integren la nòmina de creadors de l’exposició col·lectiva que es pot visitar a Les Drassanes de València per retre homenatge al centenari escultor valencià Silvestre de Edeta. Una selecció, que porta per títol ‘Al voltant de Silvestre de Edeta. La Dona’, i que permetrà preveure fins al pròxim 31 d’agost 108 obres inspirades en la figura de la dona.

A la mostra -en què participa el mateix Silvestre de Edeta- “es continua reconeixent la figura humana i artística d’un genial patriarca de l’escultura valenciana, tan estimat i admirat per tants alumnes i artistes, que han volgut sumar-se amb entusiasme a l’exposició”, ha subratllat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Mayrén Beneyto.

L’edil afegeix que aquest tribut es desenvolupa, a més, “en un espai expositiu tan especial com Les Drassanes, ideal per a albergar i donar sentit artístic i espacial, a una col·lecció vertaderament impressionant”.

En aquest homenatge a Silvestre de Edeta, i juntament amb la corporació municipal, també participen l’Ajuntament de Llíria, la Facultat de Belles Arts i Arteenred.

Es dóna la circumstància que molts dels artistes que participen amb les seues obres, ja ho van fer per primera vegada el 2010, en l’exposició ‘En mirar-te tot es transforma’, igualment feta en Les Drassanes i amb la col·laboració de l’Ajuntament de València.

Tot i això per a aquesta col·lecció, dedicada a la figura de la dona, tema recurrent de Silvestre de Edeta al llarg de la seua carrera, es poden observar els treballs de Vicente Ortí, Nassio o Enric Mestre, i s’han inclòs més exalumnes del mestre com Antonia Carbonell, Jaime Tenas o Ciriaco, entre molts altres. Tots els artistes que participen ho fan amb una obra, menys el mateix homenatjat que hi participarà amb 10.

Fill adoptiu

El longeu escultor valencià Manuel Silvestre de Edeta (Llíria, 1911), va ser nomenat Fill Adoptiu de la Ciutat de València el 2009. Fill de pagesos, va començar en el dibuix de manera autodidacta prosseguint amb l’aprenentatge de l’escultura al taller de làpides i d’escultures de panteons que un oncle seu tenia.

Va ingressar a l’Escola Superior de Belles Arts a València, en San Carlos, obtenint el títol de professor de dibuix. Escultor prolífic, a la ciutat de València hi ha diverses obres per ell realitzades: Santa Teresa de Chornet, a la plaça Santa Mónica o la font al riu Túria ubicada a la Plaça de la Mare de Déu. Actualment segueix esculpint, i demostra una gran lucidesa i un amor per la seua professió elogiables.

Comparteix

Icona de pantalla completa