Europa Press / València

El projecte arranca amb una sèrie de tallers d’introducció a la fotografia que els huit xiquets i xiquetes van realitzar al col·legi i que els van capacitar per contar històries a través de les imatges. Amb les tècniques narratives i reflexives apreses, l’alumnat va prendre les càmeres per construir un retrat fotogràfic de la seua quotidianitat amb els seus propis ulls, relaten els responsables de la iniciativa en un comunicat.

Amb el resultat d’esta activitat s’ha dissenyat l’exposició que té “un fort component innovador, i que mostra la situació del col·lectiu protagonista en risc d’exclusió social, de marginació dels discursos i les representacions en l’esfera pública”, subratllen.

Organitzada i produïda per la Universitat de València i la seua Fundació General, esta exposició està plantejada pel Col·lectiu Transcultura, un grup de gestors i gestores culturals amb interés per la interculturalitat en la societat contemporània. En esta mostra participa també Cooperació Social Universitària, una organització social, vinculada a la Universitat Politècnica de València, que treballa amb la infància del Cabanyal des de fa més de quinze anys per promoure un canvi social a favor de la igualtat d’oportunitats dels menors.

La mostra està estructurada en tres parts. La presentació dels protagonistes: huit xiquetes i xiquets d’entre 10 i 12 anys del Cabanyal, en la seua majoria d’ètnia gitana o immigrants i alumnes del Col·legi Santiago Apòstol. Després es fa una repassada dels tallers realitzats a classe i immortalitzats per fotògrafs professionals. Finalment, es mostren les fotografies preses per l’alumnat a l’àmbit familiar i al barri amb l’objectiu de mostrar el seu dia a dia. L’exposició també té un documental, gravat per la VIU, que mostra el treball que s’ha fet durant els tallers.

>

Documental Amb Altres Ulls – Trancultura

Projecte de fotografia participativa

Comparteix

Icona de pantalla completa