Diari La Veu del País Valencià
Roig dóna suport amb 3 milions d’euros quinze joves empreses innovadores
EFE / València

Roig ha destacat, en la presentació dels quinze projectes guanyadors de la primera edició del ‘Proyecto Lanzadera’, que l’objectiu de la seua iniciativa, dotada amb 3 milions d’euros anuals de capital privat, és ajudar “els múmeros u” a crear empreses sostenibles dins del model de qualitat total.

“Creiem que els empresaris, juntament amb els treballadors, són els que ens poden traure de la crisi”, ha manifestat davant els 37 professionals que integren els projectes triats, a qui ha advertit que al costat de la possibilitat de tenir èxit, també està el fracàs, però aquest ensenya a fer millor les coses.

Cadascun dels projectes rebrà un finançament màxim de 200.000 euros per a engegar la seua idea i ‘Lanzadera’ els dóna suport logístic a la seua seu de València durant almenys un any. Roig ha explicat que el suport inclou compartir el model de gestió de Mercadona, “que ha demostrat el seu èxit” i basat en “primer donar i després rebre”, que el client té el poder sobre l’empresa, i en la cultura de l’esforç i el treball.

Els projectes beneficiats són Alterkeys, una plataforma de lloguer d’allotjament entre particulars que cerca consolidar el seu web; Byom, que facilita la comunicació directa entre comerciants i consumidors; Codigames, un estudi de desenvolupament de vídeojocs socials per a smartphones i tablets; i DentalDoctors, un servei d’atenció al pacient que obrirà un centre clínic a València amb una àrea de formació i recerca per a odontòlegs.

Anna Lozabai, Hiphunters i Baravento, del sector de la moda, són altres de les empreses triades: la primera es basa en el disseny de les peces per part dels consumidors i que llançarà la seua col·lecció primavera-estiu 2014; Hiphunters és una plataforma de cerca de tendències; i Baravento és una marca de roba íntima masculina que es dedicarà a penetrar en els mercats minoristes i en línia.

A més, en aquest camp es troba Inventure Cloud, que permet dissenyar col·lectivament productes i es llançarà en els pròxims tres mesos. El portal EsLife consisteix en la intermediació de serveis com electricistes, professors particulars o cuidadors, ja present a Madrid; GPMess permet escriure missatges geolocalitzados des de qualsevol lloc per a compartir experiències; i Paradox dissenyarà una plataforma de continguts didàctics en realitat augmentada dirigida a educació infantil, primària i secundària.

Uns altres dels projectes són Pick Box, l’objecte del qual és implantar taquilles de recollida de comandes en línia a València a la tardor; Kukupia, que fabricarà dispositius electrònics per a controlar l’estat de salut; Science Fantasy, de divulgació científica a través d’experiments; i viVood, una casa plegable, transportable i autoconstruble en cinc hores que serveix com a allotjament turístic, per a grans esdeveniments i com a habitatge d’emergència en catàstrofes.

Comparteix

Icona de pantalla completa