Diari La Veu del País Valencià
Els sindicats alerten del deteriorament del servei del SAMU per la disminució d’efectius
RedactaVeu / València

La Junta de Personal de l’Hospital General de València, integrada per CSI-F, CCOO, CEMSATSE, UGT, USAE i STEPV, denuncia la falta de diàleg de Conselleria de Sanitat per a afrontar els greus problemes que pateix el Servei d’Assistència Mèdica Urgent (SAMU). Els sindicats afirmen que, des que el 12 d’abril i després d’una concentració dels treballadors, el director de zona, Juan Beltrán, es va comprometre a convocar una taula tècnica específica com més prompte millor, no han rebut comunicació alguna sobre aquest tema.

La Junta de Personal adverteix de l’empitjorament de la situació per als empleats públics i usuaris per la disminució d’efectius. Un exemple clar i recent consisteix en la recent supressió de l’helicòpter sanitari del País Valencià. Aquesta retallada s’afegeix a l’increment d’unitats del SAMU que desenvolupen la seua labor sense facultatiu, a la deterioració de les bases i fins i tot a la disminució de l’horari assistencial d’algunes unitats sense comunicar-ho a la Junta de Personal.

Els sindicats avisen de la caiguda de la qualitat assistencial i del desencantament que pateixen els professionals, agreujat per mesures com a polítiques restrictives en els permisos o la falta d’una franja horària per a restauració.

Davant aquesta situació la Junta de Personal exigeix la convocatòria, amb caràcter urgent, d’una taula tècnica específica del Servei d’Emergència Sanitària (SES). Els sindicats temen que la contínua negativa o dilació del diàleg per part de Conselleria de Sanitat amb els representants dels treballadors amague la intenció d’aplicar polítiques privatitzadores. Els sindicats adverteixen de la precarietat en la qual l’Administració està sumint a les unitats del SAMU. Aquesta situació provoca una greu deterioració de l’assistència als ciutadans.

Comparteix

Icona de pantalla completa