Diari La Veu del País Valencià
L’impost de circulació més alt de l’estat en 2014
El PSPV revela que Xàtiva tindrà l’impost de circulació més alt de l’estat en 2014

Reig (PSPV): “Rus castiga l’activitat econòmica gravant la propietat amb l’IBI i l’impost de circulación, la qual cosa provoca la fugida de les empreses”

El govern del PP de Xàtiva aplicarà en 2014 el tipus màxim permès per la Llei per a l’impost de la circulació, en multiplicar per dos les xifres plantejades pel Ministeri d’Hisenda. Amb esta decisió Xàtiva es posa al capdavant de les ciutats de l’estat amb l’impost de circulació més car, juntament amb altres ciutats majors com Palma de Mallorca o Barcelona i suposarà una recaptació estimada d’1.711.000 euros, un 10% dels ingressos recaptats per l’Ajuntament.

El regidor socialista, Ignacio Reig, afirma que “l’activitat econòmica a Xàtiva ve desplomant-se des de 2008, la qual cosa ha fet que s’enfonse la recaptació d’impostos com les llicències d’obres”, però adverteix que “el problema és que l’Ajuntament, en comptes d’ajustar-se a la nova situació post-bambolla immobiliària, el que ha fet és compensar eixa pèrdua d’ingressos incrementant la fiscalitat sobre el nero fet de posseir alguna cosa, la propietat, la qual cosa es reflecteix en la pujada de l’impost sobre vehicles i en l’IBI”.

Critica el regidor socialista que “Alfonso Rus recapta un 30% més que en 2008 amb una activitat econòmica morta i una taxa d’atur del 27%, açò no ho suporta hui la societat valenciana, estan ofegant les poques iniciatives econòmiques que poden sorgir”. Però afig que el que provoca aquesta situació és el “efecte fugida” perquè “les empreses de transport i de lloguer de vehicles, amb grans flotes de cotxes, situen la seua seu en ciutats on l’impost de circulació és més econòmic”.

Al·legacions
Reig ha anunciat que el PSPV presentarà diverses al·legacions a l’ordenança fiscal “perquè ens sembla injusta i miop”. Però a més afirma que, després que el PP haja tombat totes les propostes en la comissió d’Hisenda, continuaran marcant d’a prop aquestes ordenances perquè “Alfonso Rus només pensa a recaptar en el curt termini i no s’adona que converteix Xàtiva en una ciutat on mantenir un negoci obert és molt difícil”.
Impost de Circulació 2014 (provisional), fins 12 cavalls fiscals.

Xàtiva 68,16 euros
Palma de Mallorca 68,16 euros
Barcelona 68,15 euros
Alzira 64,56 euros
Ontinyent 63,44 euros
MITJA ESTATAL 54,44 euros
Pamplona 50,30 euros
Soria 39,19 euros

PSPV de Xàtiva

Comparteix

Icona de pantalla completa