Diari La Veu del País Valencià
El PSPV espera que es donen altres sentències que anul·len més PAI com Porxinos
RedactaVeu / Riba-roja

El portaveu d’Infraestructures i Sostenibilitat del PSPV, Francesc Signes, ha assegurat que la sentència que ha emès el TSJ valencià declarant nul l’acord de la Generalitat de l’any 2006 i pel qual es va aprovar el ‘pelotasso’ del Pla Porxinos al municipi de Riba-roja de Túria, “demostra que la labor constant que va realitzar el govern socialista a través de la Delegació del Govern interposant recursos davant els tribunals per a parar els excessos urbanístics patrocinats pel govern del PP ja està donant els seus fruits”.

Des del PSPV han apuntat que, “tenint en compte la doctrina que va asseure el passat any el Tribunal Suprem en relació amb aquest assumpte, és d’esperar que altres sentències vagen anul·lant més planejaments d’aquest tipus, en els quals es van planificar descomunals desenvolupaments urbanístics, que s’han demostrat econòmica i socialment inviables, sense comptar amb les mínimes garanties de serveis tan bàsics com el subministrament d’aigua”, ha incidit Signes.

Per tot açò, el portaveu d’Infraestructures i Sostenibilitat socialista ha instat a Fabra i a al seu Consell al fet que expliquen “què van a fer per a resoldre el desastre urbanístic que ha creat la nefasta política urbanística del PP valencià”, al mateix temps que ha subratllat que ha d’aclarir “com farà front a les descomunals reclamacions econòmiques, dirigides a la Generalitat i als ajuntaments que van promoure aquests projectes, que en molts casos poden generar-se com a conseqüència de l’anul·lació d’aqueixos plans”.

EUPV: “Altra bufetada més al model urbanístic promocionat, avalat i sustentat pel PP”

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, per la seua banda, ha manifestat que la decisió del Tribunal Superior de Justícia valencià d’anul·lar el pla urbanístic de Porxinos “és altra bufetada més al model urbanístic promocionat, avalat i sustentat pel PP. És un suma i segueix després d’altres anul·lacions com les de Marina Golf o el pla Rabassa, macroprojectes insostenibles procedents del ‘boom’ de la rajola”.

Aquesta situació, ha assegurat Torró, “ha d’obligar la consellera a replantejar-se el model urbanístic i productiu. Exigim Bonig que descarte qualsevol recurs davant els tribunals per perllongar aquestos projectes, en concret el de Marina Golf, com ja ha anunciat”.

El parlamentari d’esquerres ha sol·licitat la compareixença de la consellera perquè explique les línies que pensa seguir el Consell en els megaprojectes urbanístics que un rere altre els tribunals estan tombant. “El Consell hauria d’estar treballant cap a una altra línia, la de dissenyar un nou model econòmic basat en l’economia real i les activitats productives tradicionals, com la indústria i l’agricultura, a més de promoure el coneixement i l’I+D+I”, conclou Torró.

Comparteix

Icona de pantalla completa