Diari La Veu del País Valencià
Pagament a empresa pressumptament relacionada amb Gürtel
JUANMA RAMÓN: “PATERNA HA PAGAT 12.000€ PEL PLA CIUTAT 2015 A UNA EMPRESA PRESSUMPTAMENT RELACIONADA AMB GÜRTEL”

Compromís denuncia que l’objecte social de l’autora del document, Táctica Marketing Solutions, és el lloguer d’immobles

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, denuncia que “després de molts mesos hui podem posar-li nom a l’empresa externa que ha fet el Pla Ciutat 2015 del municipi. Es tracta de l’empresa Táctica Marketing Solutions, que comparteix adreça social i administradors amb empreses investigades per la pressumpta relació amb el cas Gürtel i el finançament irregular de la campanya electoral de 2007 del PP a Paterna. El més greu de tot és que se li han pagat 12.000 euros per la redacció del Pla Ciutat 2015 que s’aprovà en el ple d’abril”.

A més a més, “cal dir que en gener en el Consell de Participació Ciutadana l’alcalde no va dir qui era l’autor del Pla. I també des de gener la Secretària de l’Ajuntament està advertint de l’autoria anònima del document de 71 fulls, i que l’alcalde va vendre com a pla estratègic fins al 2015. Un pla que fins i tot va afirmar que era ‘d’elaboració pròpia’, segons indica una nota manuscrita que apareix a l’expedient”.

En aquest sentit Ramón explica que “la factura de Táctica Marketing Solutions apareix en març, mentre la Secretària continua demanant que s’aclarisca la identitat del redactor del Pla Ciutat 2015. I no és fins a primers de juny quan en una junta de govern local s’aprova la convalidació de la despesa de la factura, per valor de 12.000 euros. Uns diners que es paguen sense que existisca un expedient de contractació amb aquesta empresa i per eixe treball, tal i com indica l’Interventor”.

Segons assenyala Juanma Ramón, “Táctica Marketing Solutions és una empresa l’objecte social de la qual és el lloguer d’immobles, una activitat on no està clar com ha d’encaixar la redacció d’un pla estratègic per a un municipi. I que en març de 2013 passa la factura de 12.000 euros, a la qual se li dóna el vist i plau en juny. Aquesta empresa té el mateix domicili social i administradors que Euroestalvis i Estrateco, empreses investigades per la seua pressumpta vinculació al cas Gürtel”.

“Crida l’atenció que Táctica Marketing Solutions, abans de cobrar, faça un canvi en els seus administradors, i que de tindre’n dos, passe a un administrador únic. Precisament l’administradora que es dóna de baixa abans que el cobrament del Pla es faça efectiu és Amparo Burgos, responsable de màrquetin de l’empresa pública GESPA i relacionada amb l’empresa Euroestalvis, que abans del seu nomenament com a cap de màrquetin de l’empresa municipal li va facturar a aquesta més de 13.000 euros en 2009. Un escàndol que demostra la catadura ètica de l’alcalde de Paterna”.

Per tot això, des de Compromís “denunciem els tractes de favor que amaga aquest ajuntament dirigit per Lorenzo Agustí, qui ens ha negat reiteradament la seua vinculació amb Gürtel. És una irresponsabilitat jugar amb els diners públics per tal d’afavorir econòmicament les empreses dels seus amiguets de l’ànima. I més greu és que l’Ajuntament continue treballant amb aquestes empreses on apareix Amparo Burgos, més quan pot arribar a demostrar-se la seua vinculació amb el cas Gürtel i el finançament irregular del PP”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

Comparteix

Icona de pantalla completa